Karla karışık yağmur bekleniyor

Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu, Karadeniz ile Trakya'da karla karışık yağmur görülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Trakya yağış görülecek. Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

Rüzgarın, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.(8)

ANKARA: Çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(4)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.(11)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı.(15)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(7)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, sabah saatleri yer yer sisli.(10)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Kırklareli ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, İzmir ve Muğla kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Antalya, Isparta çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Isparta'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, bölgenin kuzeyi ile yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Çorum ile zamanla Tokat ve Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir