Karsan, HMC ile anlaşmaya vardı

Karsan, Hyundai'nin yeni geliştireceği ticari araç modelinin tüm Avrupa pazarları için münhasır üreticisi ve Türkiye'deki münhasır dağıtıcısı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., iş ortağı Hyundai Motor Company (HMC) ile niyet mektubuna istinaden mutabakat metninin (Memorandum of Understanding-MOU) imzalandığını bildirdi.

Karsan Otomotiv'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, HMC ile MOU imzalanmasına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"En son kamu bilgilendirmesini 18 Ocak 2011 tarihli özel durum açıklaması ile yapmış olduğumuz ve iş ortağımız Hyundai Motor Company ile; mevcut münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasının kapsamını genişletme yolunda Ekim 2010'da imzalamış olduğumuz iki ayrı Niyet Mektubundan birisi olan; 'Karsan'ın, Hyundai'nin yeni geliştirilecek olan, 3-6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip van, kamyon ve minibüs versiyonlarını içeren yeni bir ticari araç modelinin tüm Avrupa pazarları için münhasır üreticisi ve Türkiye'deki münhasır dağıtıcısı olması' yolunda taraflar arasında bugün (28.01.2011) MoU (Memorandum of Understanding) imzalanmıştır.

Üretime başlangıç yılı 2014 olarak belirlenen yeni modelden, ilk 6 yılda toplam 200,000 adetlik bir üretim gerçekleştirilmesi ve nihai anlaşmanın Temmuz 2011 tarihine kadar imzalanması hedeflemektedir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir