Kartal başkentten ağır yaralı döndü

Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan puansız döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Süper Toto Lig'de dün gece 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş, ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, Süper Lig’de Gençlerbirliği'ne tam 21 maç sonra mağlup oldu. Başkent ekibine en son 2000-2001 sezonunun 32. hafta maçında 2-1 mağlup olan Kartal, kırmızı-siyahlı rakibiyle daha sonra oynadığı 20 maçta 13 galibiyet, 7 beraberlik almıştı.

Siyah-beyazlı takım geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev’e 4-1 ve 4-0 kaybettiği maçlardan sonra ilk kez kalesinde 4 gol gördü. Kartal bu yenilgilerin ardından dün akşama kadar oynadığı maçlarda rakiplerine 4 gol atma şansı vermemişti.

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, genç futbolculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "Gençlerbirliği sürprizlerle dolu bir takım. Beşiktaş karşılaşmasında her iki yarı da bunu gösterdi" dedi.

Fuat Çapa, Gençlerbirliği'nin 4-2 galibiyetiyle biten karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak pozisyon hatası nedeniyle erken gol yediklerini, bunun da takımın genç olmasına bağlanması gerektiğini ifade etti.

"Oyuncularım süperman değil"

Konuşmasına Gençlerbirliği'ni tebrik ederek başlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal ise yenilgi nedeniyle üzüntülü olduklarını ancak 3 günde bir maç yapan oyuncularını tebrik ettiğini söyledi.

Carvalhal, "Bu süreçte böyle sıkıntılar da yaşanabiliyor. İlk yarıda iyiydik ve soyunma odasına 2-0 önde girdik. Ancak bugün enerjimiz yetmedi, futbolcularım süperman değil, makina değil, hepsi insan" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir