Katarlılar da 'akıllı kart'a geçiyor

Kent Kart ile Mowasalat 15 yıllık anlaşma imzaladı; Katar'daki toplu taşıma araçlarında akıllı kart sistemine geçiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ SELİM EMEÇ

İSTANBUL - Kent Kart, Katar'daki toplu taşıma araçlarına akıllı kart sistemini getiriyor. Kent Kart ile Katar'ın toplu taşıma araçlarını işleten Mowasalat firması akıllı kart sistemi için 15 yıllığına bir sözleşme imzaladı. Mowasalat firmasından yapılan açıklamaya göre, akıllı kart sistemi Eylül 2010'dan itibaren araçlarda kullanılmaya başlanacak.

Akıllı kart sistemi hakkında konuşan Mowasalat Yönetim Kurulu Başkanı Jassim Saif al-Sulaiti, "Bu kartlar sadece bilet yerine geçmeyecek. Aynı zamanda yolculara otobüs güzergahları, saatleri, duraklar ve firmamızın bütün servisleri hakkında bilgi de verecek. Yolcular birçok dükkandan alabileceği bu kartlar sayesinde otobüs şoförlerine para ödemek zorunda kalmayacak. Yolcular ileride bu akıllı kartlarını internet üzerinden de doldurabilecekler." dedi.

Akıllı kart sistemi, yolcular için olduğu kadar Mowasalat firması için de faydalı olacak. Yolcular hakkında veri tabanı oluşturacak olan yeni sistem için Jassim Saif al-Sulaiti, "Bu veritabanına bakarak, otobüslerin güzergahları ve ek seferleri yeniden düzenleme imkanına sahip olacağız" dedi. 

Eylül ayında geçilecek olan akıllı kart sisteminin ilk zamanlarında, eskisi gibi şoförden parayla bilet alınabilecek. Yolcular ayrıca banka kartlarıyla da ödeme yapabilecekler.

Kent Kart, İzmir'deki toplu ulaşım sisteminde uygulanmaktadır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir