Katılım Endeksi 100 bin insanı çekecek

Akyüz, katılım endeksine ilişkin teknik ve altyapı çalışmalarının bittiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, Katılım Endeksi'nin çok yakında yürürlüğe gireceğini, katılım bankaları müşterilerinin yatırım yapacağı 50-60 civarında şirket olacağını ve 1-2 yıl içinde bu endeksin 100 bin insanı çekebileceğini bildirdi.

TKBB'nin 9. Olağan Genel Kurulu öncesinde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Akyüz, katılım endeksine ilişkin teknik ve altyapı çalışmalarının bittiğini ifade etti.

Bu konuda oyuncuların çok istekli olmadığı izlenimini edindiğini belirten Akyüz, şöyle devam etti:

"Yoksa altyapı çalışmaları bitti. Katılım Endeksi çok yakın zamanda yürürlüğe girecek. Katılım Endeksi, katılım bankaları müşterilerinin İMKB'de yatırım yapacağı bir endeks. 50-60 civarında şirket olur. Bu şirketler arasında alkol, katılım bankaları dışındaki bankalar, tütün ve sinema gibi şirketler olmayacak. Tamamen katılım bankaları müşterilerine hitap eden şirketler yer alacak."

Akyüz, katılım bankalarının 2010 yılı sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine de, 13 Mayıs itibariyle toplanan fonların yılbaşına göre yüzde 7 artarak 28,7 milyar liraya, kredilerin yüzde 12 artarak 27 milyar liraya, aktif toplamının yüzde 6 artışla 35,6 milyar liraya yükseldiğini, şube sayısının 575'e, toplam personelin de 12 bin 176'ya ulaştığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir