Kayalar Kimya, Bancroft'a azınlık hissesini sattı

Şirket CEO'su Ersin Kayalar, "Kayalar Kimya'nın Bancroft'a satıldığı" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kayalar Kimya, Bancroft Private Equity ile tamamını değil azınlık hisselerini satarak ortaklık anlaşması imzaladı.

Kayalar Kimya Üst Yöneticisi (CEO) Ersin Kayalar, "Kayalar Kimya'nın Bancroft'a satıldığı" yönündeki iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, endüstriyel mobilya boya ve vernik sektöründe faaliyet gösteren Kayalar Kimya'nın, Bancroft Private Equity ile tamamını değil azınlık hisselerini satarak ortaklık anlaşması imzaladığını ifade etti.

Açıklamada, 1976 yılında Yılmaz Kayalar tarafından kurulan Kayalar Kimya'nın mobilya endüstrisine ürettiği ahşap boyalarından, inşaat sektöründe dekoratif boyalara ve birçok sektöre hammadde dağıtımına kadar geniş bir ürün grubunun üretimi ile satışını yaptığını belirten Kayalar, şunları kaydetti:

"Genç markamız ile ahşap boyalarında Türkiye'de lider olan grubumuz, aynı zamanda 40 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor. Ayrıca inşaat sektöründe faaliyet gösteren, 2005 yılında Alman ortaklı kurulan ve 2009 yılında tamamını satın aldığımız Düfa markamız ile Türkiye ve 20 ülkede de üretimine ve satış haklarına sahibiz. Kayalar Kimya olarak birçok sanayiye kimyasal hammadde satışı da yapıyoruz. Son 5 yılda grup olarak çok hızlı büyüme sağlayan Grubumuz 6 yılda 3 misli ciroya ulaşmış, 2009 kriz sırasında dahi yüzde 20 büyüyerek farklılığını kanıtlamıştır. Bancroft ile ortaklık yapmamızın en büyük sebebi 5 yıl içinde hedefimizin 2 misli daha büyüyerek 150 milyon euro ciroya ulaşmak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir