Kayıt dışı istihdam dizilerle bitecek

SGK, ''Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalmayın Projesi'' kapsamında 19 popüler tv dizisi ve yarışma programlarına konunun işlenmesi yönünde yazı gönderdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇORUM - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzleme, Değerlendirme ve Kontrol Daire Başkanı Recep Levent, kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmaları kapsamında Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin de içinde olduğu 19 diziye ve 5 yarışma programına kayıt dışılığın anlatılması için yazılar gönderdiklerini bildirdi.

Levent, Hitit Üniversitesi tarafından hazırlanan, Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) ortağı olduğu ''Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalmayın Projesi''nin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, 2008 yılından bu yana kayıt dışı istihdam ile mücadele konusunda önemli çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de kayıt dışı istihdamın TÜİK verilerine göre yüzde 40 olduğunu belirten Levent, bu oranın 9 milyon kişiye denk geldiğini, Türkiye'de çalışan iki kişiden birinin kayıt dışı olduğunu kaydetti.

Kayıt dışı olan 9 milyon kişiye ulaşmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Levent, bu kişileri tespit etmek için 25 kurum ve kuruluşla işbirliği içinde olduklarını, kayıt dışılık konusunda SGK'nın tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduğunu kaydetti.

Kayıt dışılığı engellemek ve denetlemekten çok, kayıtlı sistemi yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Levent, ''Kayıtlı sisteme çekmek için işverenlere çok sayıda teşvikte bulunduk. Kayıt dışı eylem planı paketimizi tüm il müdürlüklerimize dağıttık. Kayıt içi bilinci yerleştirmek için 2 bin 84 faaliyet gerçekleştirdik. Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin de içinde olduğu 19 diziye ve 5 yarışma programına kayıt dışının anlatılması için yazılar gönderdik. Bazı dizilerde sigortasız çalışanlara vurgu yapıldığını görüyoruz. Yakın zamanda bütün banka ATM'lerine kayıt dışılıkla ilgili sloganlar yerleştireceğiz'' diye konuştu.

Levent, ayrıca Milli Piyango'nun 9 Ağustos çekilişindeki biletlerinde SGK'nın kayıt dışılığa vurgu yapan sloganının yer alacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir