Kayıtdışıyla mücadele stratejisi yolda

Şimşek, "Yakında Başbakan'ımızın imzasıyla yeni kayıtdışılıkla mücadele stratejisi çıkacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışıyla mücadele konusunda 2008'den itibaren yoğun çalışmalar yapıldığını, yeni stratejiler uygulandığını belirterek, "Daha etkin mücadelenin çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda, yakında Başbakan'ımızın imzasıyla yeni kayıtdışılıkla mücadele stratejisi çıkacak" dedi.

Bakan Şimşek, Adana'da düzenlenen "Vergi Rekortmenleri, Başarılı İhracatçılar ve Yüksek Tescil Yaptıranlar" ödül töreninin açılışındaki konuşmasında, verginin anayasal bir görev olduğunu belirterek "Vergisini ödeyenlerle gurur duyarken, ödemeyenlerle ilgili mücadelemize hiç ara vermeyeceğiz" dedi.

Bakan Şimşek, 2008'de kayıtdışıyla mücadele konusunda birtakım stratejiler uyguladığını, yoğun çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Ancak, şimdi yeni bir çalışmanın içindeyiz. Bu kapsamda, yakında Başbakan'ımızın imzasıyla yeni kayıtdışılıkla mücadele stratejisi çıkacak.

Vergi denetmenlerini, gelir uzmanlarını, sosyal güvenlik müfettişlerini boşu boşuna almıyoruz. Şu anda Gelir İdaresi bünyesinde muazzam bir vergi tabanı var. Vergisini günü gününe ödeyenlerin hiç kuşkusu olmasın, haksız rekabete de neden olan kayıtdışı ile mücadeleye ara vermeyeceğiz. Biz kayıtdışılığı sadece Maliye Bakanlığı‘nın bütçe dengesi anlamında eksik olarak görmüyoruz."

Bakanlık olarak özellikle mükellef haklarına yönelik son derece önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, "Hiç kimsenin korkmasına gerek yok, artık hangi mükellef denetime tabi tutulacaksa onu risk analizi modeline göre belirliyoruz. Bunun yanı sıra hiç bir vergi denetmeni artık ‘ben bu yasanın şu maddesini böyle yorumluyorum' diyemez. Bu konuda, mali müşavirlerimizden, muhasebecilerimizden kanunun yorumu konusunda gelen soruları da dikkate alıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir