Kaymakam Balcı intihar etti

Balıkesir Havran Kaymakamı Orhan Balcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAVRAN - Balıkesir'in Havran Kaymakamı Orhan Balcı, evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralanan Balcı, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki Kaymakamlık Lojmanı'ndan bir el silah sesinin duyulması üzerine, Kaymakam Orhan Balcı'nın makam şoförü ve koruması içeriye girdi.

Sağ göğsünden tek kurşunla yaralanmış halde bulan Balcı, Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı. Balcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adli Tıp'a gönderildi

 Balcı'nın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Havran'da yetkililerden bilgi alan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anki bilgilere göre, Kaymakam Orhan Balcı'nın, bugün saat 14.00 sıralarında Kaymakamlık konutunda kendi silahıyla bir el ateş etmek suretiyle intihar ettiğini söyledi.

Arslan, savcılığın gereken incelemeleri yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi: 

''Şu aşamada bize düşen cenazenin usulüne uygun olarak kaldırılmasını sağlamak. Onunla ilgili çalışmaları koordine ettik. Şu anda adli anlamda cenaze Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderiliyor. Oradaki işlemleri bittikten sonra ailesinin görüşleri doğrultusunda defin yeri netleşecek ve muhtemelen de yarın defnedilecektir. Üzgünüz, Orhan bizim iyi kaymakamlarımızdan biriydi gerçekten. Allah rahmet eylesin, çok fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. İl olarak, Balıkesir olarak üzgünüz, meslektaşlarımız olarak özellikle çok üzgünüz. Havranlılar da üzgün. Allah rahmet eylesin şu aşamada söylenecek en iyi şey budur.''

Vali Arslan, gazetecilerin intihar nedeniyle ilgili sorularını ise ''Kendisi, sabah 10 günlük bir rapor almış, evraklarını da imzalamış, daha sonra konuta geçmiş. Bendeki bilgi bu şekilde. Bir tartışma veya ona benzer bir bilgi bize ulaşmadı. Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum'' diye yanıtladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir