Kayseri'nin hızlı tren umudu 2016'ya kaldı

Kayaş-Yerköy arasında yapımına başlanan ve Kayseri'ye kadar uzanacak hızlı tren hattının bitiş tarihinin 2 yıl gecikeceği belirtildi. 2016 yılında bitirilmesi planlanan proje ile Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Mahmut SABAH

KAYSERİ - Kayseri'nin hızlı tren beklentisi 2 yıllık gecikme ile 2016 yılında sona erecek. TCDD tarafından hazırlanan modernizasyon çalışmaları kapsamında, Ankara ile Yozgat'ın Yerköy İlçesi arasında başlatılan hızlı tren hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Yerköy ile Kayseri arasında ise çalışmalar bu yıl başlayacak. 153 kilometrelik Yerköy- Kayseri hattında yol yenileme çalışmalarının yakında başlanacak. Kayserililer en geç 3 yıla kadar hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşmuş olacaklar.

TCDD Bölge İşletme Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında yatırım programına alınan Kayaş - Yerköy İstasyonları arasındaki 162 kilometrelik hatta yol yapımı ve yenileme çalışmaları bitmek üzere.  Şimdi sıra, Yozgat'ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 153 kilometrelik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmalarına geldi. Bu güzergahta başlatılacak çalışmalar aksama olmadığı takdirde 2.5 yılda tamamlanacak ve uygulanan modernizasyon çalışmaları uyarınca, Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek hızlı tren seferleri, 2016 yılı sonunda başlamış olacak. Böylelikle Kayseri, Orta Anadolu havzasında Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas'tan sonra hızlı tren seferlerine kavuşan 5'inci il olacak.

Verilen bilgiye göre, demiryolları idaresi, Kayseri'ye 'hızlı tren' projesiyle de yetinmiyor, Kayseri-Ankara demiryolu üzerinde ve şehrin Boğazköprü kesiminde 2 yıl önce yapım çalışmalarını başlattığı lojistik köyü, bu yılın sonunda hizmete açmaya hazırlanıyor. Türkiye genelinde yapımı planlanan 18 lojistik köyden biri olan ve 200 milyon dolarlık bir harcama ile gerçekleştirileceği bildirilen Boğazköprü Lojistik Köyü'nde inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Arazi kamulaştırma çalışmaları ile lojistik alana - giriş çıkışlarda yol genişletme ve sanat yapıları bitti. Öteki tüm altyapı hizmetleri büyük oranda tamamlanan lojistik köyde şimdi sıra 200 bin metrekarelik alan üzerinde oluşacak konteyner parkına geldi.

Hızlı tren Malatya ile Diyarbakır'a da gidecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hızlı tren hedefinin, 2023 yılına kadar Türkiye'nin birçok noktasına ulaşmak olduğunu, bu noktalardan birini de Kayseri'nin oluşturduğunu kaydetmiş, " Ankara - Yozgat arasında hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Kayseri'ye yakın olan Yerköy noktasından da bağlantı yapılacak. Bu bağlantıda 153 kilometrelik mesafe tamamlanacak ve Kayserililer de hızlı trenle yolculuk yapacak" demişti. Bakan Yıldırım, Yerköy'den ayrılan hızlı hattının Kayseri üzerinden Malatya ve Diyarbakır'a kadar uzanacağını ifade ederek, "Hızlı tren yatırımlarında adım adım ilerliyoruz. Birkaç yıl içinde Kayseri, daha sonrasında diğer şehirlerimize kadar ulaşacak. Ülkede güven ve istikrar devam ettikçe, önemli yatırımlar olacak ve gelişmemiz devam edecek" şeklinde konuşmuştu.

Boydak: Proje biz sanayicilere umut veriyor

[PAGE]

 

Boydak: Proje biz sanayicilere umut veriyor

Kayseri  iş dünyası gelişmelerden memnun. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, ' hızlı tren' projesini iki yıllık bir duraksamadan sonra gündeme taşıması, iş dünyasında yeniden umut ışığı oldu. Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, bu yıl hizmete açılması beklenen lojistik köyün ardından 'hızlı tren' projesinin, Bakan tarafından gündeme getirilmesinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirterek, "Gerek Boğazköprü'de kurulan lojistik köy, gerekse hızlı tren projesi, sadece Kayseri'nin içinde yer aldığı havza için değil, ülke ekonomisi için de önemli projeler. Bilindiği üzere, karayolu ile taşımacılık çok pahalı, üstelik karayolları ağı, ülkemizde altyapı olarak yetersiz.
Demiryolu ile taşımacılık, hem daha ucuz, hem daha güvenli. Kısaca, demiryolu, birçok dünya ülkesi tarafından kullanılan en güvenli ve ekonomik taşımacılık işlevlerinden biri. Modernizasyon ve iyileştirme kapsamında projeler hazırlanarak, demiryolu ulaşımında hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılması, sanayiciler olarak bizlere umut veriyor."