Kayserili genç girişimlere dikkat

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ'DEN / Güneş DOĞDU

gunes.dogdu@dunya.com

Kayserili genç girişimcilere dikkat…

Çünkü Kayserili genç girişimciler gelecek vaat ediyor.

Kayseri'deki gençlerin firmalarını, kentlerini daha iyi noktalara taşıma yönünde ciddi çalışmalar yürüttüğünü görüyor ve mutlu oluyoruz.

Son dönemde TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Genç Girişimciler Kurulu'nun Kayseri ekibinin çalışmalarını yakından takip eder olduk. Heyecanlı, dinamik bir yapıya sahip kurul. Kayseri Genç Girişimciler Kurulu geçtiğimiz günlerde önemli sanayi kentlerimizden Gaziantep'i ziyaret etti. Muhabir arkadaşım Gülsüm Erdem, Kurul'la birlikteydi. Kurulun Gaziantep ziyaretindeki izlenimlerini anlatmasını istedim, Erdem anlattı:

"Çok güzel bir birliktelik var, bu çok etkileyiciydi. Ziyaret gezi amaçlı düşünülmemiş; iş anlamında neler kazanılabilir diye iyi bir program yapılmış. Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nun üyeleri ile bir araya gelindi. Gaziantep'in önemli firmalarından Naksan Ambalaj, Angora Halı ve Beşler Makarna tesisleri gezildi. Kayseri'de olmayan sektörlerde faaliyet gösteren firmaların üretimi hakkında faydalı bilgiler edinildi. OSB Başkanı Cahit Nakıpoğlu'ndan Gaziantep OSB'si hakkında bilgiler alındı. Zirve Üniversite'ndeki faaliyetleri rektörden dinleyen kurul üyeleri, kendi kentlerindeki üniversitelerin gelişimi için önemli notlar edindi."

Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak, 'Türkiye'ye rol model olacağız' diyerek iddialı hedeflere ciddi çabalar harcamaya hazır olduklarını söylüyor. Gaziantep ziyareti dışında Kurul'un diğer önemli organizasyonu ise TOBB Genç Girişimciler Kurulu üst kurul üyelerini, Kayseri'ye getirmesi. Bu önemli, çünkü ilk defa 6 üst kurul üyesi ilk defa bir araya geldi.   

Kimdi bu üst kurul üyeleri;

Koton Mağazacılık'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz,

Zade Yağları'nın 4. kuşak yöneticisi Kadir Büyükhelvacıgil,

Yazar Danışman Eğitimci Sinan Ergin,

Turkven Girişim Sermayesi yönetici ortaklarından  E. Göktekin Dinçerler,

Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır,

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy.

Ülkemizin girişimci kentlerinden Kayseri'de farklı girişimcilik hikayeleri anlatıldı, girişimci nasıl olur anlatıldı, ülke olarak girişimcilik konusundaki eksiklerimiz anlatıldı...

Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak Atatürk'ün "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir" anlamlı sözünü hatırlattı bizlere.

Kurul'un önemli yurt içi ve yurt dışı gezi programlarına hazırlık yaptığını da öğrendik. Bu Kurul üyelerinin Kayseri iş dünyasında önemli işlere imza atacağını düşünüyorum. Bekleyip hep birlikte görelim.

Bu konularda ilginizi çekebilir