Kazandığını aynı topraklara yatırmak...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARADENİZ EREĞLİ'DEN / Sabiha TOPRAK

Düzce'nin Yığılca yolu üzerinde bulunan ve MDF üretimi yapan Divapan Entegre Ağaç Panel Fabrikası, her konuda yenilikçi ve ilkleri başaran Düzce'nin örnek yatırımlarından biri. İşin sanayi kısmı bir yana, sosyal yanı da bir o kadar önemli, umarız tüm fabrikalara örnek olur. Çünkü Divapan, cirosunun yüzde 75'ini kendi bölgesine harcayan ve çevre düzenine önem veren bir firma.

Sadece firma değil, işçileri de bu konuda canı gönülden çalışıyor. Fabrikanın kenarındaki kaldırımı ve çiceklendirmeyi tamamen Divapan çalışanları kendi elleriyle yaptılar. Bununla da yetinmeyen çalışanlar vatandaşların rahat yürümeleri için bu kaldırım çalışmasını yaklaşık bir kilometreye çıkartacak çalışmaları da yürütüyorlar. Yığılca'da oturan vatandaşlar "İyi ki burada böyle bir yatırım var, biz iş güç sahibi olduk, artık ekonomiye katkı sağlıyoruz" diyor. Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin'i ise kendilerinden biri gibi görüyorlar, 'Her konuda yanımızda' diyorlar. Hakan Zengin'in başarılı bir müdür olduğu zaten yaptığı işlerden, aldığı ödüllerden belli. Orman mühendisi olan Zengin; Letonya, Estonya, Litvanya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Güney Afrika gibi ülkelerde orman ürünleri üzerine 10 yıl çalışmış. 5 yıldır ise Düzce Divapan'da ve yaptığı çalışmalarla bu firmamıza birçok ödül kazandırdı.

Ülkemizin MDF ve MDF Iam üretimi yapan köklü sanayi kuruluşlarından birisi olan Divapan, sektöründe uluslararası kalite belgesi alan ilk firma oldu. Kısa bir sürede ülke sınırlarını aşan büyük bir üretim hacmine ulaştı. Divapan, sahip olduğu üstün teknoloji, genç ve uzman kadrosu, oluşturduğu geniş ve kaliteli ürün yelpazesi ve hizmet anlayışı ile sektörün büyüyen ihtiyaçlarına cevap veren öncü firmalar arasında yer almanın haklı gururunu taşıyor. Divapan, burada nakliyecilikten orman ürünlerine verdiği hizmetlerle, ormanda çalışan sayısız işçiye iş ve ekmek tedarik edilmesinde vesile oluyor. Başarılı ve yenilikçi Genel Müdür Hakan Zengin, Divapan ve Düzce Üniversitesi ilk 'Üniversite ve Sanayi İç İçe' projesini de gerçekleştirdi ve diğer kurumlara örnek oldu. Ayrıca Divapan, Kombassan Holding'e bağlı şirketler arasında en başarılısı olmayı da başardı. Başarılar ve ilkler saymakla bitmiyor. Bunun yanı sıra çalışanlarını mutlu etmeyi de ihmal etmiyor. Mesela 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hakan Zengin çalışan kadın personelin gününü çiçeklerle kutladı. Zengin, kadınların en kıymetli varlıklar olduğunu belirterek, "Kadınlar dinimizde de cennetin anahtarına sahip. Biz kadınların hakkını hiç ödeyemeyiz" dedi.

Sadeci bununla bitmiyor, Divanpan çalışanları spor da yapıyorlar.

Divapan, Düzce'de valilikle, belediyeyle, kamu kurum kuruluşlarıyla, sivil örgütlerle iç içe. Hiçbir zaman ilin geleceği için katkılarını esirgemiyor. Teşvikten sonra onlarca fabrika kuruldu, organize sanayi bölgeleri açıldı. Keşke her fabrika Divapan'ı örnek alsa da çevreye, yaşadığı yere, çalışanlarına değer verse. Umarım Divapan her fabrikaya, her işletmeye örnek olur.