Kazıdan kemik ve elbise parçaları çıktı

Kayseri'de şeker toplarken kaybolan 3 çocuk soruşturması, yeni bilgiler ışığında yeniden gündeme geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ/YOZGAT/ANKARA - Yahyasaray Barajı kıyısındaki alanda yapılan kazı çalışmalarında, çocuklara ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçaları bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından alınan kemik ve elbise parçaları, Çayıralan Devlet Hastanesine götürüldü. Kemik ve elbise parçalarının, kimlik tespiti için Ankara veya Kayseri Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan 2'si kardeş 3 çocuğunu cesedinin bulunduğu öne sürülen bölgede, kazı çalışması sürüyor. Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ın kaybolmasına ilişkin soruşturmayı yürüten ekibin gözaltına aldığı kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, çocuklarının cesetlerinin bulunduğu belirtilen Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray köyü yakınında kazı çalışması yapıldı.

Gece zanlının götürüldüğü bölgede yapılan yüzeysel kazıda, kayıp çocukların kıyafetlerinin bulunması üzerine ara verilen çalışmalar, Çayıralan Cumhuriyet Savcısı Göksel Turan gözetiminde sürdürüldü.

Yahyasaray Barajı kıyısındaki yaklaşık 100 metrekarelik alanda yoğunlaştırılan kazı çalışmaları, Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapıldı.

Kazı bölgesinden çocuklara ait cesetlerin çıkarılıp çıkarılmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Jandarma ekipleri, yaklaşık 500 metre mesafede oluşturdukları güvenlik şeridiyle, gazetecileri ve vatandaşları bölgeye yaklaştırmadı.

Adli süreç devam ediyor

İçişleri Bakanı Osman Güneş, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, "Gençlik ve Yerel Yönetimler" temalı AK Parti 2. Yerel Yönetimler Sempozyumu'ndan ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Güneş, Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan ve cesetlerinin bulunduğu belirtilen çocuklarla ilgili bir soru üzerine, "Adli mercilerimiz ile takip edilen, üzerinde durulan, güvenlik güçlerimizin de hiç ara vermeden devamlı takibinde olan en ufak delillerin değerlendirilerek peşinde olduğu ve hepimizi üzen bir konu. Ama şu an itibariyle sayın savcının nezaretinde yürütülen bir takım çalışmalar var. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu konularda daha net daha sonuca ulaşılır bir biçimde açıklama yapılacaktır" diye konuştu.  

Güneş, "Çocukların kaçırılmasıyla ilgili itiraf konusu nedir?" sorusunu yanıtlarken, şu anda adli sürecin devam ettiğini hatırlatarak, "Dolayısıyla müsaade ederseniz sayın Cumhuriyet savcılarının yetki alanında yürüttüğü soruşturma ile ilgili olarak işi sıkıntıya sokacak bir açıklama yapmayı benden beklemeyin. İnşallah hepimizi memnun edecek hayırlı bir sonuç çıkar" dedi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir