KCETAŞ, 8 hidroelektrik santralini bünyesine kattı

Kayseri ve Civarı Elektrik, 3 büyük bölgenin elektrik dağıtım ihalesine de yerli ve yabancı ortaklarla birlikte gireceği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KAYSERİ - Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'nin (KCETAŞ), son 1 hafta içerisinde Elektrik Üretim A.Ş'ye ait 8 hidroelektrik santralini satın alarak bünyesine kattığı, 3 büyük bölgenin elektrik dağıtım ihalesine de yerli ve yabancı ortaklarla birlikte gireceği bildirildi.
KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, yaptığı açıklamada, elektrik üretimine yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu çerçevede geçen hafta Bünyan, Sızır, Çamardı ve Pınarbaşı hidroelektrik santrallerini satın aldıklarını anımsatan Büyükkeçeci, şöyle devam etti:
"55 milyon 300 bin kilovatsaat gücündeki bu santrallere 69.7 milyon dolar ödemiştik. Bu hafta da dört santralin ihalesine girdik. Toplam 22 firmanın katıldığı ve kıran kırana geçen ihale sonrasında Besni, Derme, Erkenek ve Kermek santrallerini 13.8 milyon dolara bünyemize kattık. Bu dört santralimizin kurulu gücü yıllık 5.9 megavat civarındadır.  En kısa sürede bu santrallerimizin de bakımlarını ve kapasite artırımlarını yaparak üretimimizi artırmış olacağız. Üretime yönelik çalışmalarımız bununla da kalmayacak, başta kömür olmak üzere enerji üretimi için gerekli çalışmaları devam ettireceğiz."
Büyükkeçeci, 3 büyük bölgenin elektrik dağıtım ihalesine de yerli ve yabancı ortaklarla gireceklerini ifade ederek, en az bir elektrik dağıtım bölgesinin ihalesini kazanmak istediklerini kaydetti.
En az bir bölgenin ihalesini kazanmaları halinde hem üretimde hem de dağıtımda ciddi anlamda söz sahibi olacaklarını dile getiren Büyükkeçeci, "Bu sayede 1926 yılında Atatürk'ün olurları ile kurulan şirketimizi gerçekten çok önemli bir noktaya getirmiş olacağız. Bize bu yönde sürekli destek veren ve teşvik eden başta Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin başarısıdır" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir