KCK açıklamaları teröre destektir

Başbakan Erdoğan, KCK operasyonlarına yönelik eleştirilerde bulunanları uyararak, KCK'yi tanımadan, bilmeden yapılan açıklamaların teröre destek olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik son operasyonlarla ilgili, "Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin" dedi.

Rize'de halka hitap eden Erdoğan, KCK'ya yönelik son operasyonlara da değindiği konuşmasında şunları belirtti.

"Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin. KCK operasyonlarını eleştirenlere uyarımı ben yine yapıyorum: KCK'yı iyi tanımanız lazım. İyi tanımıyorsanız ehillerinden iyi öğrenmeniz lazım. KCK'nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin ne tür rol üstlendiğini bilmeden yaptığınız açıklamalar, ister medyada olsun, ister şurada, ister burada olsun; nerede olursa olsun teröre destektir, teröre hizmettir. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.

İkinci bir devlet olamaz. Bu ifadelerim sebebiyle beni 'devletçi, milliyetçi' diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. Çünkü biz bu gerçekleri ortaya koymaya mecburuz."

Erdoğan, terör örgütünce Çukurca'da 25 askerin şehit edilmesinin ardından, gerek içerde, gerek dışarda bir çok operasyon yaptıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Durmayacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda da bir şey söylüyorum, çok açık net söylüyorum: Kimse ama kimse ister kırsalda, ister şehir içinde askerimizle polisimiz arasında bir meslek rekabeti oluşturmaya çalışmasın. Bu her iki kuruluşumuz da el ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürmektedir. Birisi önde, birisi geride diye bir şey yok. Her ikisi de 'Her şey vatan için, her şey Türkiye için, her şey milletimiz için' diyerek bu çalışmayı sürdürüyor ve böyle sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz istihbarat paylaşımıyla başlamıştır, aynı şekilde devam etmektedir devam edecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir