Keçiören Metrosu açıldı

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı, tamamlanması 12 yıl süren Keçiören Metrosu 15 Ocak tarihine kadar ücretsiz hizmet verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara'da yapımı 12 yıl süren metronun açılışını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Keçiören Metrosu günde 50 bin yolcu taşıyacak.

AKM-Keçiören arasındaki seyahat süresini 17 dakikaya indiren metro hattında, başlangıçta 6 set (3’lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu’ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu’na aktarma sağlanacak.

Keçiören’in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak 9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor.

Bakanlıkça yapımı tamamlanan Keçiören Metrosu'nda, yolcu taşımacılığı açılışın hemen ardından başladı. İlk seferde metroyu Cumhurbaşkanı Erdoğan kullandı.

Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2003'te öz kaynaklarıyla yapımına başladığı metro hattının bina ve inşaat yapım çalışmalarına 306 milyon 410 bin lira harcayarak inşaatı yüzde 43,19 seviyelerine getirmiş, 25 Mart 2011'de hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devretmişti.

Günde 50 bin yolcu taşıyacak

Keçiören Metrosunun açılışında ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuştu. Ardından Başbakan Yıldırım söz aldı.

Yıldırım, Keçiören Metrosunun 9 tane durağı olduğunu ve tam kapasite ile çalıştığında günde 50 bin yolcu taşıyacağını söyledi. 

Gazino durağı ve meydanının adı da şehitler durağı ve meydanı olarak değişti diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara merkezli hızlı tren hatları Konya'ya, İstanbul'a ulaştı. Ankara Anadolu medeniyetlerinin kavşağı, siyasetin merkezidir. Ankara'yı mega kent yapıyoruz."

15 Ocak'a kadar ücretsiz olacak

Yıldırım'dan sonra söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu metro ile Keçiören ilçemizde yaşanan trafik sıkıntısının önemli ölçüde çözüme kavuşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, açılışın ardından seferlere başlayan metronun 15 Ocak tarihine kadar ücretsiz kullanılabileceğini söyledi.