Kefaletle serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

PRETORİA - Cinayetle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius kefaletle serbest bırakılacak.
 
Sulh hakiminin kefaletle salı verilmesine karar verdiği Pistorius, böylece davası sürerken kaldığı cezaevinden tahliye edilme hakkına kavuştu.
 
Pistorius için 1 milyon rand (yaklaşık 203 bin TL) kefalet bedeli tayin eden Baş Yargıç Desmon Nair, ünlü atletin paranın 100 bin randlık (yaklaşık 20 bin TL) kısmını peşin ödemesi ve geri kalanını da ödeyebileceğini kanıtlaması durumunda serbest kalabileceğine karar verdi.
 
Pistorius, Sevgililer Günü olarak kutlanılan 14 Şubat'ta kız arkadaşı Reeva Steenkamp'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı.
 
Savcının, kasıtlı adam öldürmeyle suçladığı Pistorius'un, Güney Afrika Cumhuriyeti kanunlarındaki en ağır müeyyidelerle yargılanmasına karar verilmişti.
 
Londra Olimpiyatları'nda erkekler 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen 26 yaşındaki Pistorius, Güney Afrika'nın yönetimsel başkenti Pretoria kentinde başlayan davada, banyo kapısına gelen Steenkamp'a, hırsız sanarak ateş ettiğini söyleyerek kendini savunmuştu.
 
Pistorius, mahkemeye verdiği yeminli ifadede, olay esnasında protez bacakları takılı olmadığı için kendisini savunmasız hissettiğini ve bu yüzden ateş ettiğini belirtmişti.