Kesin liste yayımlandı

Milletvekili genel seçimine ilişkin kesin aday listeleri, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milletvekili genel seçimine ilişkin kesin aday listeleri, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu'nun kararında, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılmaya hak kazanan siyasi partiler

tarafından gösterilmiş olan adaylarla seçime bağımsız olarak katılmak üzere başvurmuş olan adaylara ilişkin kesin aday listelerine yer verildi.

Kesin aday listesini görmek için tıklayın

İstifa eden MHP'li adaylar kesin listede

Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana 1. sıra Milletvekili adayı Recai Yıldırım ile Kırşehir 1. sıra milletvekili adayı Metin Çobanoğlu'nun, milletvekili adaylığından istifa etiklerini açıklamalarına rağmen isimleri kesin aday listelerininde yer aldı.

Çobanoğlu ile Yıldırım, önceki yaşanan ''kaset olayının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine Milletvekili adaylığından istifa ettiklerini'' açıklamışlardı.

Bu arada, bu isimlerin kesin listelerde yer almasının, listelerin önceki gün kesinleşip il seçim kurullarına gönderilmelerine başlanmasından dolayı, bu isimlerin listeden çıkartılamadığı, ancak seçim sırasında otomatikman bir alt sıradaki adayın üste geçeceği öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir