KESK 'Kamu Görevlileri Çalıştayı'na katılmayacak

KESK, çalıştayın "Yandaş bir konfederasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi'nin devamı niteliğinde olacağını" iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KESK Genel Başkanı Sami Evren, Bolu Abant'ta 9-11 Şubat günlerinde düzenlenecek "Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları Çalıştayı"na katılmayacaklarını bildirdi.

Evren, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yarın başlayacak ve 3 gün sürecek çalıştaya katılarak temel görüşlerini ifade etmek istediklerini ancak programı oluşturulurken, AK Parti temsilcileri ve bürokrasiye yoğun şekilde yer verildiğini gördüklerini belirtti.

Çalıştaya emekçilerin son derece sınırlı temsilciyle katılımının amaçlandığını savunan Evren, bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Yapılacak çalıştayın "Ankara'da yandaş bir konfederasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi'nin devamı niteliğinde olacağını" ileri süren Evren, "Tekel işçilerine reva görülen zulüm ve çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamaların yoğunlaştığı bir süreçte AKP, bu çalıştay ile sempati toplamak istemektedir. Konfederasyonumuz, gerek daha önceki çalıştayların sonuçları gerek AKP'nin Tekel işçilerine yönelik olmak üzere emek karşıtı politikaları gerekse de programı hazırlanırken izlenen tek yanlı yaklaşım nedeniyle yapılacak çalıştaya katılmayacaktır" diye konuştu.

Tekel işçilerinin eylemi

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Evren, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili "Biz çalışmalara başladığımız dönemde, araya provokatörler girdi. İşe şeytan karıştı. PKK'lısı da dahil, bu işe fitne sokmaya başladı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sami Evren, "Orada haklı ve meşru bir eylem sürüyor. Bu eylem sürerken Sayın Bakan'ın 54. gün mü aklına gelmiş eylemin önünde, arkasında ne olduğu? Böyle bir değerlendirme doğru değildir. 'Eyleme şeytan karışmıştır' diyor. Biz şeytanı biliyoruz, şeytan 4/c... 4/c ortadan kalkarsa zaten sorun çözülecektir. Sayın Bakan'ın konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Bir başka soru üzerine Evren, çalıştayda 220'ye yakın katılımcı bulunduğunu belirterek, "Katılımcıların yalnızca 22'si emek örgütlerine mensup ki Memur-Sen'i ne kadar emek örgütü sayarsınız bilmiyorum" diye konuştu.

Çalıştaya MİT ve emniyet yetkililerinin de katıldığının belirtilmesi üzerine Evren, kamu emekçilerinin mücadelesinin kamu görevlileri ile yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, "tüm devlet erkanıyla bu konuyu konuşmayı doğru bulmadıklarını" söyledi.

Sami Evren, Tekel işçileriyle ilgili yeni eylem planlarının sorulması üzerine, konfederasyonların 4 Şubattakinden daha etkin bir mücadeleyi ortaya koymaları gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir