KESK ve TTB'liler "tahliye" istedi

Bir grup KESK ve TTB üyesi, tutuklu konfederasyon üyeleri ve tıp öğrencilerinin serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - KESK ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), tutuklu KESK'lilerin ve tıp öğrencilerinin serbest bırakılmalarını istedi. Bir grup KESK ve TTB üyesi, tutuklu konfederasyon üyelerinin ve tıp öğrencilerinin serbest bırakılması talebiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "KESK'in mücadelesine gölge düşürmek ve yandaş sendikaların önünü açmak amacıyla yapılan operasyonlar nedeniyle toplam 70 üye ve yöneticilerinin tutuklu bulunduğunu" söyledi.

TTB Tıp Öğrencileri Kolu ile KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Öğrenci Komisyonu üyesi 13 tıp ve sağlık öğrencisinin de halen tutuklu olduğunu belirten Özgen, bunların tutukluluk durumunun yeniden değerlendirilerek, tahliyelerine karar verilmesini istedi. TTB Başkanı Özdemir Aktan da yeni düzenlemeye göre tutuklamalar için somut delillerin olması gerektiğini belirtti. Ancak şu anda cezaevinde bulunan sendikacılar ve sağlık öğrencilerin tutuklanmalarını sağlayacak somut delil bulunmadığını savunan Aktan, bu kişilerin tahliye edilmeleri için yaptıkları itirazın reddedildiğini anlattı. Protestocular, basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldılar.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir