KESK'liler bakanlığa yürüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Kaynak yok", "aynı gemideyiz" yalanlarından sıkıldıklarını belirterek, "Bu gemi de bizim, hakkımız olan kaynak da bizim" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmelerin yapıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyüş düzenledi. Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, Milli Kütüphane önünde toplanan KESK üyesi kamu çalışanları, "Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Bankanlık önüne gelen grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hak ve özgürlüklerin her geçen gün budandığı, kamu hizmetlerinin tümüyle tasfiyesinin hızlandırıldığı, kamu emekçilerinin iş güvencesi dahil temel kazanımlarının bile elinden alınmaya çalışıldığı bir dönemde toplu sözleşme sürecine girdiklerini söyledi. Aileleri ile birlikte 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin beklentileri bugüne kadar boşa çıkarıldığını belirten Özgen, "Başından itibaren 'kamu emekçilerini enflasyona ezdirmiyoruz' diyen AKP'nin 10 yıllık iktidarı döneminde kamu emekçilerinin reel ücretleri yüzde 30 eridi. 'Kaynak yok', 'aynı gemideyiz' yalanlarından sıkıldık.

Bu gemi de bizim, hakkımız olan kaynak da bizim" dedi ve şöyle devam etti:
"Sendikalı olsun olmasın, tüm kamu emekçilerini mücadeleyi büyütmeye ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bunun için tüm konfederasyonlara ve sendikalara da açık bir çağrıda bulunuyoruz. Emeğimize, alın terimize, hak ve özgürlüklerimize göz koyanların iktidarında bizler gün geçtikçe yoksullaşıyoruz. Şimdi tüm haksızlıklara, adaletsizliklere son vermek için mücadeleyi büyütme zamanıdır. Gelin insanca bir yaşam için taleplerimize şimdi beraber sahip çıkalım, bu talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim." Yapılan açıklamanın ardından Özgen ve beraberindeki heyet, görüşmelere katılmak üzere Bakanlığa girdi.