Kılıçdaroğlu: 4 yılda terörü çözeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

"Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur." diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, 'neden şikayet ediyorsanız, neden dertliyseniz, terörden mi dertlisiniz? Sorun çözülebilir. Çiftçi, emekli, taşeron işçisi, memur, toplumun her kesimi 'yeteri kadar pay alamıyorum' mu diyor milli gelir pastasından? Bunların hepsi çözülebilir.' Çözülemeyecek sorun yoktur. Sorunu çözeceğiz, çözmeye kararlıyız. O nedenle halkımızın her kesiminden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, devletin yönetenlerin her kuruşun hesabını verdiği bir ülkede bir arada yaşamak istediklerini anlatarak, demokrasilerde devletin her kuruşun hesabını verdiğini söyledi.

"Kavgasız yaşamanın ilk adımı adalet"

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan davaya da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını, ben içime sindiremiyorum, içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu, bizde adalet yok mu, bizde hak-hukuk yok mu? Bu toplumun vicdanında, bu toplumun sağduyusunda ahlak vardır, hak vardır, hukuk vardır, adalet vardır."

Kılıçdaroğlu, kavgasız gürültüsüz yaşamanın ilk adımının adalet olduğunu dile getirerek, adaletin bütün inançların ortak temeli olduğunu söyledi.

"Saman ithal ediyoruz"

Ülkenin en temel sorunu olarak gösterilen terörü 4 yılda çözme sözü verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit. 15 yıldır çözemiyorlar. 4 yıl... 4 yılda çözeceğim. Çiftçinin sorunu mu? Çözeceğiz. Emeklinin sorunu mu? Çözeceğiz. Çözülmeyecek sorun yoktur. Dünya nasıl çözmüş bakın. Niye biz çözemeyelim, neyimiz eksik? Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 85 milyar euro. Türkiye'nin tarım ürünü ihracatının 5 katı. Nasıl oluyor bu? Konya'dan küçük. Biz devasa bir ülkeyiz... Saman ithal ediyoruz. Hangi gerekçeyle? Nüfusumuz daha kalabalık, daha fazla toprağımız var. suyumuz, güneşimiz var. Neyimiz eksik? Eksik olan namuslu siyaset."