Kılıçdaroğlu: Bir kişi mi büyük 80 milyon mu?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir kişi mi büyük 80 milyon mu büyük? Bir kişinin aklı mı yeter 80 milyonun aklı mı yeter?" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Millete doğruları söylemiyorlar. Bakan sayısı kaç olacak? O da belli değil. Kimler bakan olacak? O da belli değil. Kim karar verecek? Bir kişi karar verecek. Size samimi bir soru: Bir kişi mi büyük 80 milyon mu büyük? Bir kişinin aklı mı yeter 80 milyonun aklı mı yeter? Her şeye bir kişi mi karar versin yoksa millet mi karar versin? O zaman sandığa gideceğiz. Hayırlı bir iş güzel bir iş yapacağız.' dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu Anayasa işsizlik sorununu çözecek mi? Bu Anayasa bütün komşularımızla sorunlarımızı çözecek mi? Bu değişiklik terörü bitirecek mi? Dolardaki artışı durduracak mı? Her eve huzur getirecek mi? İşgal edilen 18 adamızı geri alacak mı? Demokrasi önündeki engelleri kaldıracak mı?

Anayasa değişikliğinde başkan yardımcısı 3 tane olacak mı? Olmayan bir şeyi varmış gibi millete satmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor. Siz doğru söylemiyorsunuz. Bir kişi istediği kadar başkan yardımcısı atayabilecek. Millete doğruları söylemiyorlar. Bakan sayısı kaç olacak? O da belli değil. Kim belirleyecek. Bir kişi belirleyecek. Size bir soru: Bir kişi mi büyük 80 milyon mu?

'Demokrasimizi güçlendireceğiz'

Hayırlı bir iş yapacağız. Demokrasimizi güçlendireceği. Hayır oyumuzu bir bayram havasında kullanacağız. Demokrasiyi yok etmek istediler buna izin vermedik. Çocuklarımızın geleceğini almak istediler buna izin vermedik. Nasıl? Hayır oyu kullanarak bunlara izin vermedik. Kullanacağınız her hayır oyu bu ülkenin barışına demokrasisine ve hayrına olacaktır. Önümüze getirdikleri Anayasa değişikliği ile haklarımızı elimizden alacaklar."