Kılıçdaroğlu: Birinci sınıf demokrasi vaadediyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin milletten koptuğunu belirterek, "O nedenle ben size birinci sınıf demokrasi vadediyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yeni bir sürecin başlayacağını söyledi.

Sinop'tan iki milletvekili sözü isteyen Kılıçdaroğlu, ''7 Haziran'da tavrımızı koyacağız. Demokrasiden yana mıyız? Baskından mı yanayız? Basın özgürlüğünden yana mıyız? Basın özgürlüğü üzerindeki baskıdan mı yanayız?" diye konuştu. 

Sinop'un doğa harikası bir il olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yüzde 64'ü orman. Olağanüstü güzel bir doğası var. Getirdiler 'Nükleer santrali buraya kuracağız' diyorlar. Sizden izin aldılar mı, Referandum yaptılar mı? Ama şunu düşündüler 'ne dersek diyelim, ne yaparsak yapalım, nasıl olsa Sinop'un oyları çantada keklik, bir milletvekili çıkarırız, idare ederiz' Buna izin verecek misiniz?  Ben sizden bir değil, iki milletvekili istiyorum. İki milletvekili verin Sinoplu bakan sözünü de ben size veriyorum."

Türkiye’de 17 milyon yoksulun bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ''O Ankara'daki beyler var ya, onlar sizden koptular. 2002'de oy verdiğiniz parti, bugün iktidarda değil. O parti ile bu parti arasında dünya kadar fark var" dedi.

"Aranıza girmeye bile cesaret edemiyorlar"

"Onlar sizi unuttular, halkı unuttular, sizin aranıza girmeye bile cesaret edemiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Herhangi bir caddeden rahat yürüyemiyorlar. Bir şey olduğu zaman hakaret sayıyorlar. Hiçbir eleştiriye tahammül edemiyorlar. Bu yanlıştır arkadaş, 'doğrusu şudur' dediğiniz zaman doğru derdest edip karakola götürüyorlar. Bunlar milletten koptular, milletin en temiz duygularını sömürdüler. O nedenle ben size birinci sınıf demokrasi vadediyorum. Sinop'tan Türkiye'deki 11 milyon emekliye sesleniyorum; 11 milyon emekliden 8 milyonu ayda bin liranın altında aylık alıyor."

"İşsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu iyi biliyorum"

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da partisinin Topçu Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmasında, kente özellikle Berat Kandili'nde gelmeyi tercih ettiğini anlatarak, vatandaşların dertleriyle dertleneceklerini ve vicdanlarının sesi olacağını belirtti. 

Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "İşsizliğin ne olduğunu, yoksulluğun ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sizin 2002'de oy verdiğiniz parti bugün artık işsizlik nedir, yoksulluk nedir bilmiyor. 'Yuh' çekmeyin arkadaşlar ben siyaseten kavgadan hoşlanmam sandığa gideceğiz, demokratik tepkimizi göstereceğiz. 2002'de sizin oy verdiğiniz parti bugün o parti değil ne diyorlardı 2002'de 'biz garip, gurebanın partisiyiz' diyorlardı. Ne diyorlardı 'biz fakir, fukaranın partisiyiz' diyorlardı şimdi altın kaplama klozetlerde tuvalete gidiyorlar. Sormayacak mısın ne oldu bunlara, bakınız Türkiye'nin en bereketli ovasıdır Harran Ovası 13 yıldır tek başına iktidardalar 13 yıldır Şanlıurfa'ya ne yaptılar. Hastaneye gittim bakın 6 metrekarelik odada 9 çocuk yatıyor. TBMM'de söyledim eğer bu hükümetin vicdanı varsa gitsin bakalım kendi çocuğunu 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleriyle beraber bir gün dursun bakalım."

"Ülkede 17 milyon yoksul var, benim derdim o"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında seçim çalışmalarında özel bir tartışmanın içerisine girmemek için dikkatli davrandığını anlatarak, şöyle dedi: 

"Nedeni ne biliyor musunuz? Vatandaş kavgadan bıktı, vatandaş o onu dedi, bu bunu dediden bıktı. Bu ülkede 17 milyon yoksul var, benim derdim o. Bu ülkede 6 milyon 250 bin işsiz var, benim derdim o. Bu ülkede Harran Ovası gibi bir ova yıllardır sulanamıyor benim derdim o. Harran Ovası'nda pamuk ekilmesi lazım, ekmiyorsun dışarıdan pamuk ithal ediyorsun, benim derdim o. Saman ithal ediyorsun, buğday ithal ediyorsun, mercimek ithal ediyorsun, benim derdim o. Biz üreteceğiz, biz kazanacak, biz halkça bölüşeceğiz, biz önce üreteceğiz sonra halkça bölüşeceğiz aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağız."

Kılıçdaroğlu, partisine destek veren herkesin bir yurttaşı CHP'ye oy vermesi için ikna etmesini istedi. Kılıçdaroğlu,  yetki verilen iktidarın 13 yılda  işsizlik sorununu çözemediğini, 17 milyon yoksul yarattığını, iki milyon Suriyelinin geldiğini  savundu. Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: 

"13 yılda Suriyeli kardeşlerimize 5 buçuk milyar dolarımız oldu, 13 yılda kaçak sarayımız oldu, 13 yılda Mercedesler çerez parası oldu, 13 yılda Şanlıurfa'ya adam gibi bir hastane yapamadılar, 13 yılda Harran Ovası'na su veremediler. 13 yılda 17 milyon yoksulu görmezden geldiler. 13 yılda köşeyi döndüler, 13 yılda bu ülkenin işsizlik sorununu çözemediler. Ben de 13 yıl istemiyorum 4 yıl istiyorum, adam gibi yöneteceğim, benim en büyük özelliğim, rahmetli babam söylemişti, 'Oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur. 'Doğru duruyorum, doğru duracağım. Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim.

Bu konularda ilginizi çekebilir