Kılıçdaroğlu, bu kez 'Türk Telekom'u sordu

CHP Grup Başkanvekili, kurumlar vergisi oranının Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra indirilme sebebini sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonrası kurumlar vergisi oranının düşürülmesinin, Oger Telekom'a milyonlarca dolarlık ek maddi menfaat sağladığını ileri sürdü.

AKP iktidarınca bir özelleştirme başarısı olarak sunulan ama gelinen noktada şaibeli bir özelleştirmenin bütün unsurlarını taşıyan Türk Telekom'la ilgili bazı gelişmeleri kamuoyunun dikkatine sunmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonrası kurumlar vergisi oranının düşürülmesinin, Oger Telekom'a milyonlarca dolarlık ek maddi menfaat sağladığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Niçin kurumlar vergisi oranını, özelleştirmeden önce indirmediniz de özelleştirme bittikten sonra indirdiniz? Bunun karşılığında kim ne kadar çıkar sağladı? Sağlanan bu çıkar, birilerinin sermaye payı olarak mı düşünülmüştür?" diye sordu.

Tivnikli ile ilgili haberi gazetecilere dağıttı

"Türk Telekom'un özelleştirmesi sırasında Hariri ailesine ve bu aileye ait Oger Telekom'a büyük katkıları olduğu ileri sürülen Abdullah Tivnikli'nin, AK Parti hükümeti üzerinde büyük bir etkiye sahibi olduğunun" söylendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Oger Telekom'un yüzde 35'inin Saudi Telecom Company'e satılmasında Tivnikli'nin ön planda olduğuna ilişkin Suudi Arabistan medyasında yer alan haberi gazetecilere dağıttı.

Kılıçdaroğlu, Tivnikli'nin, Türk Telekom özelleştirme sürecindeki rolünün sorgulanması gerektiğini belirterek, iddia edilen gizli ortaklık payı dışında, Tivnikli'ye şirket yönetiminde, her yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım pastasının dağıtımında ve insan kaynakları politikasının belirlenmesinde önemli ayrıcalıklar verildiğini savundu.