Kılıçdaroğlu: Dayatma olursa hakkımızı kullanırız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, işçi ve sendikacılara söz verdiğini belirterek, "Uzlaştığınız sürece hiçbir itirazımız olmaz. Ancak dayatma kültürüyle kıdem tazminatı TBMM'ye gelirse, her türlü demokratik hakkımızı kullanırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gurup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dün CHP Emek Büroları tarafından Kıdem Tazminatı Çalıştayı düzenlendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, çalıştaya Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanlarıyla alanlarında uzmanların katıldığına dikkati çekti.

CHP Lideri, bir araya gelip sorunları konuştukları için üç konfederasyon başkanına teşekkür ederek, emeğin en yüce değer olduğunu belirtti.

"Şimdi sıra geldi kıdem tazminatına." diyen Kılıçdaroğlu, iktidarın "kıdem tazminatını nasıl budarız?" demeye başladığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, işçi sendikalarına ve işçilere söz verdiğine işaret ederek, "Siz uzlaştığınız zaman hiçbir itirazımız olmaz. Eğer uzlaşma olmazda bir dayatma kültürü ile kıdem tazminatı TBMM'ye gelirse yine sizin sözcünüz biz olur her türlü demokratik hakkımızı kullanıp, her türlü engellemeyi yaparız." dedi.

"Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar arasında taraf olmamalı"

Hükümete Katar krizi üzerinden önerilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Katar, ihvana desteği kesmeli. Bu konuda, ihvanı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Desteğini süratle çekmeli ve 'rabia' simgesinden vazgeçmeli. Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar arasında taraf olmamalı. Taraf olmak, soruna taraf olmaktır" dedi. 

"
İslam dünyasının geldiği noktaya bakın. Barış ayında, bereket ayında İslam dünyasının kendi içinde düştüğü çelişkiye bakın" diyen CHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizin bunlardan ders çıkarması lazım. Eğer siyaseti, politikayı siz etnik kimlik ve inanç üzerinden yaparsanız acıyı ve kanı asla önleyemezsiniz. Bu konuda hükümete önerilerimiz var. Katar, ihvana yani Müslüman Kardeşlere desteği kesmeli. Bu konuda ihvanı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşleri destekliyor, başta AK Parti'nin genel başkanı. Bu çok tehlikelidir.

O desteğini süratle çekmeli ve aynı şekilde 'rabia' simgesinden de vazgeçmeli; çünkü Mısır, Suudi Arabistan ve BAE Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak görüyor. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü ihvanın simgesini getiriyorsunuz AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi hani bunun millisi? Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz, kendi simgeniz yaptınız. AK Parti'nin ihvandan desteğini süratle çekmesi lazım."

Zeytinlik alanlarla ilgili düzenleme

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zeytinlik alanlarla ilgili yapılmak istenen düzenlemelere de tepki gösterdi.

Türkiye'nin dünya zeytin üretiminde ilk onda olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "2002'den bu yana 6 kez zeytin ağaçlarının katliamı ile ilgili kanun teklifi getirdiler. Şimdi 7'nci kez getiriyorlar, neden? Maden arayacaklar. Maden yerin üstünde, bırak yerin altını." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu teklifin yasalaşmaması için her türlü çabayı göstereceklerini kaydetti.