Kılıçdaroğlu diye biri yoktur

Seçmenine bu kez Kayseri'den seslenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bir vitrin süsü olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır, sanal. Kılıçdaroğlu, siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş, CHP'nin başına getirilmiş bir vitrin süsünden ibarettir" dedi.

Erdoğan, partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Kendisini bu ülkenin yegane sahibi zanneden zihniyetin, kendisi dışındakilere nasıl böcek muamelesi yaptığını çok iyi biliriz.

O zihniyet, on yıllar boyunca 'siz üretemezsiniz, yerinizi bilin, haddinizi bilin geride durun' dedi, 'siyaset sizin neyinize', dediler, 'biz sizi idare ederiz' dediler, 'siz kapıcısınız, siz odacısınız' dediler, 'arada bir oy verin o yeter, sonrasına karışmayın' dediler, iktidar olamazsınız' dediler, 'siz muhtar bile olamazsınız' dediler. Hatta gün geldi 'kim oluyorsunuz da Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz' dediler,

biz ne dedik meydanlardan onlara: 'Muhtar da olacağız, Başbakan da olacağız' dedik, 'Cumhurbaşkanını, millet olarak seçeceğiz, hem de Kayseri'den seçeceğiz' dedik. Biz, onlara

'milletiz' dedik millet... 'Bu ülkenin sahibi biziz' dedik."

3 Kasım 2002'nin şahlanış tarihi olduğunu, Anadolu'nun haykırış tarihi ve milletin iktidara geliş tarihi olduğunu belirten Erdoğan, ''Biz, onların bize yaptıklarını yapmadık, dışlamadık, ötekileştirmedik, hiç kimseye hor bakmadık. Onların yaptığının tam tersine 74 milyona aynı nazarla baktık, 74 milyonu bir gördük, beraber gördük, kardeş gördük. Bizim farkımız bu, zenginliğimiz bu, AK Parti'yi farklı yapan bu'' diye konuştu.

Demokrasinin elinde molotofla 13-14 yaşında çocukların kaldığı yurtları yakmak olmadığını ifade eden Erdoğan, "İşine gelmeyince 'Başbakan ortalığı geriyor' diyor. Bunları anlatmayacak mıyız? Biz sertlikten yana değil, tatlı dille konuşacağız" dedi.

CHP, MHP, BDP'ye gönül verenleri kurulan tezgahı çok iyi görmelerini isteyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır, sanal. Sayın Baykal kaset mağduru olduğunu söyledi, kapıdan çıktı Kılıçdaroğlu aday değilim dedi, ertesi gün kaset mamulü olarak genel başkan adayıyım dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş, CHP'nin başına getirilmiş bir vitrin süsünden ibarettir. Vitrinin arkasındaki çeteler, statükocular, CHP'nin akıl hocaları tarafından yönlendirilen bir figürden ibarettir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir