Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın görüşünü bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben, önce Sayın Başbakanın açıklanan görüşme tutanaklarıyla ilgili görüşünü bekliyorum. O konuda henüz konuşmadı" dedi.
Kılıçdaroğlu, Plaza Otel'de düzenlenen "Üniversite Öğrenci Konsey Başkanları Toplantısı"ndan çıkışta gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını cevapladı.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın genel af olmadığı ama devlete karşı işlenen suçların affedilebileceğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, öncelikle medyaya yansıyan görüşme tutanaklarına ilişkin açıklama beklediğini ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"Ben, önce Sayın Başbakanın açıklanan görüşme tutanaklarıyla ilgili görüşünü bekliyorum. O konuda henüz konuşmadı. Konuşmayacağını söylüyor. Neden sayın Başbakan konuşmuyor. Her olay hakkında görüş açıklarken, her olayla ilgili düşüncelerini açıklarken haberi yapan gazeteyi açıkça suçlarken, 'Batsın sizin gazeteciliğiniz' derken, bu suçlamaları yapıyor da neden o tutanaklarla ilgili görüşünü açıklamıyor.
Toplumun beklentisi var. Bizim de CHP olarak beklentimiz var. Gündemi çalmaya, kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Sayın Başbakan çıkıp açıklıkla Başbakan olarak, bu işin ucundaki ikinci kişi olarak, görüşlerini açıklamalı ve bizler de dinlemeliyiz. O görüşmelerden sonra acaba af mı gündeme geldi, onu da bilmiyoruz. Bakalım önümüzdeki günler gösterecek bunu."
 
Kılıçdaroğlu, sürecin sonunu nasıl gördüğüne ilişkin soruya cevap verirken de, "Ben müneccim değilim arkadaşlar" ifadesini kullandı.
Gazetecilerin "Yaşanan gelişmeler ışığında süreç sağlıklı yürüyor mu, bir umut var mı?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Gelişmelerin çok sağlıklı yürüdüğü söylenemez. Bu ülkede terör olmasın, huzur olsun, bütün vatandaşların beklentisi bu. Bunun aksini söylemek de zaten mümkün değil. Ama bu süreç, sağlıklı yürümüyor" diye konuştu.