Kılıçdaroğlu: Erdoğan'la ilgili de fezleke bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek hafta Meclis'te görüşülmesi beklenen fezlekelerle ilgili olarak, "Paraları sıfırlama talimatı veren Erdoğan'la ilgili fezlekeyi de bekliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“Erdoğan ile ilgili de fezleke bekliyoruz"

Fezlekelerin görüşüleceği gün olarak pazartesinin belirlenmesinin, görüşmelerin halktan gizlenmesi amacına yönelik olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon Avro ile villa aldırıyor. Bunları da bekliyoruz. Yürekli, namuslu ve ülkesine karşı sorumluluk hisseden hukuk fakültesinin hakkını veren, korkmayan, yiğit, cesur bir savcı arıyoruz. Böyle bir savcı çıkacaktır." dedi.

"Kasetleri gözlüğünü takıp izledi"

Erdoğan'ın, Cemaat'in elinde yeni şantaj kasetleri olduğu iddialarını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Merak ediyorum bu şantaj kasetlerini nereden biliyorsun? Ben bildiğini adım gibi biliyorum. O şantaj kasetlerini gözlüğünü takarak nasıl izlediğini de biliyorum. O kasetler senin önüne nasıl geldi? Sen kiminle beraber izledin? Çıkıp bunu açıklaması lazım." diye konuştu

"Ölen 1239 işçiden 59'u çocuk"

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan işçi ölümlerine de değinen Kılıçdaroğlu, haklarını arayanın arkasında olacaklarını belirterek, "Çocuk işçilik de var bizim ülkemizde. 14 yaşını bitirmiş 15’inden gün almamış ilköğretimi tamamlamış işçiye çocuk işçi diyoruz. Ölen 1239 işçiden 59’u çocuk işçi. Aslında onların okumaları gerekiyordu, ama hayat şartları çalışmasını zorunlu kılıyor demek ki. bu çocukların topluma kazandırılması gerekiyor. Hangi işte hangi koşullarda çalıştırılıyor, hepimizin düşünmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Kimin parasını kime veriyorsun?"

Büyük ihalelere yönelik hazine garantisi sağlama adımını da sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Büyük ihaleler karşılığında devlet onların borçlarını üstlenecek. Neden? Mali disiplin kalmadı. Kriz öncesi bile böyle bir uygulama yoktu. Büyük ihale veriyorsun, kredi bulamıyorlar. O zaman araya AKP giriyor, bütün borçları ben üstleniyorum diyor. Kimin parasını kime veriyorsun?" diyerek hükumete yüklendi.

"Fenerbahçeliler biraz yaralı"

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Rizespor galibiyetiyle şampiyonluğu ilan eden Fenerbahçe'yi kutlayan Kılıçdaroğlu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılanma sürecine yönelik olarak da şu sözleri kullandı: "Aziz başkanın büyük sıkıntı içinde olduğunu da biliyoruz. Biz öteden beri ÖYM’lerin adalet dağıtmadığının altını hep çizdik. Biz A takımı B takımı şampiyon olur hepsine saygımız vardır. Bugün bir takım ertesi yıl bir başka takım. Eğer kişiler yargılanacaksa bağımsız ve tarafsız mahkemelerde yargılanır. Ama siz burada değil, iktidarın arka bahçesi olan mahkemelerde yargılıyorsanız haksız yargılama gündeme gelir. Fenerbahçeliler biraz yaralı. Şampiyon olan Fenerbahçe’ye yöneticilerine taraftarlarına selamlarımızı gönderiyorum." sözlerini kullandı.