Kılıçdaroğlu ifadeye 'sehven' çağrılmış!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yürütülen bir soruşturma için ifadeye çağırıldı. Çok geçmeden Başsavcılık'tan "Sehven verilen ifade çağrısı geri alındı" açıklaması geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Kılıçdaroğlu ifadeye çağrılması konusunda yaptığı açıklamada, "Gerekçesini bilmiyorum" dedi.

Dosya o savcının elinden alındı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyası savcı Mehmet Demir'den alındı. Kılıçdaroğlu'nun dosyasının İstabul Başsavcı vekiline verildiği bildirildi.

Başsavcılık: Çağrı sehven çıkarıldı

Başsavcılık'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Çağrının sehven çıkarıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığı kamoyunun bilgisine duyurulur" ifadeleri yer aldı.

CHP, çağrıyı HSYK'ya taşıyacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, HSYK'ya başvuracaklarını açıkladı. 

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun sehven çağrıldığı soruşturma dosyasının, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından açılan "hakaret" suçuna yönelik bir soruşturma olduğu, Kılıçdaroğlu'nun dosyada "şüpheli" olarak yer aldığı ve çağrının da savcı Demir tarafından yapıldığı öğrenildi. 

İfadeye çağıran savcıdan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağıran savcının memur suçları bürosunda görev yapan Mehmet Demir olduğu ortaya çıktı. Demir’in Kılıçdaroğlu hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade davetiyesi gönderdiği öğrenildi. Demir, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Hakkında şikâyet vardı. Soruşturma kapsamında fezleke düzenlememiz gerekiyordu. Yanlışlıkla ifadeye çağırdık. Çağrıyı da geri aldık. Kendisi de öğrendi işte daha ne istiyor.”

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir