Kılıçdaroğlu, Kısıklı'daki villaları sordu

Çorum'da bir konuşma yapan CHP lideri, "Recep Bey'den bir isteğim var, Kısıklı'daki villaları medyaya açın bakalım ne oluyor orada?" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇORUM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizi bölmeye çalışanlara, bizi ayıranlara, bizim en temiz duygularımızı sömürenlere asla ve asla inanmayın. Onlar ayrım yaparlar, sizin oylarınızı alır, sonra size sırtlarını dönerler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Çorum'un Eskiören köyünde düzenlenen Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri'nde, Türkmenlerin köklü bir tarihi olduğunu, acıları ve gözyaşlarını yaşayan Türkmenlerin bugün ülkenin çimentosu haline geldiğini söyledi.

CHP'nin, halkın sorunlarını çözmeye talip olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onlar sizin yarattığınız rantlara talip oldular. Ranttan yana mı halktan yana mı politika izleyeceğiz? Asıl sorun burada'' dedi.

Hükümet üyelerinin maden kazaları karşısındaki tutumlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Sizin sorunlarınıza kilitlenmek bizim kaderimiz olacak, ama Zonguldak'ta maden işçileri için kader söylemini biçenlerden de hesap soracağız. Onlara siz 'bu mesleğin kaderidir' derseniz; peki nasıl oluyor da Almanya'da kader değil, Fransa'da kader değil, Japonya'da kader değil? Neden Zonguldak'ta kader oluyor. Neden o işçilerimiz toprağın altında? Onun bir başka bakanı daha var, O da 'güzel ölmüşler' diyor. Eğer güzel ölmüşlerse sen in bakalım aşağı, seni bir görelim orada.''

Kısıklı'daki villalar

CHP'nin, alın terine ve alın teriyle kazanılanlara her zaman saygı duyduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz 'havuzlu villa' deyince, alın teriyle kazanıp, üretip, istihdam yaratıp gerçekten de alın teriyle kazandığı parayla havuzlu villada oturanlar, sakın alınganlık göstermesin. Onlara bir sözümüz yok. Bizim sözümüz yırtık ayakkabıyla politikaya atılıp da politikada havuzlu villada oturanlaradır. Recep Bey'den bir isteğim var, Kısıklı'daki villaları medyaya açın bakalım ne oluyor orada. Neden o villaların etrafı çift duvarlarla örülü? Öyle ya siz halk demiyor muydunuz? Fakir fukara, garip gureba demiyor muydunuz? Açın şu garip gureba görsün bakalım bunların fayansları İtalya'dan mı geldi. Armatürleri nereden geldi? Hani sen halktan yanaydın, hani halkla beraberdin. Hani 'durmak yok yola devam edelim' diyordun? Hiç meraklanmayın refahı tabana yaymak, işsizliği yenmek, Türkiye'yi yeniden üretim yapan bir ülke haline getirmek bizim görevimiz olacaktır. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden birisi haline getirmek bizim görevimiz olacaktır. Türkiye'nin her şeyi var, eksik olan helvayı yapacak adam. Helvayı yapmaya da hazırız biz.''

Bunlar 'mağdur' değil 'zalim'

AK Parti'nin, mağdur edebiyatı yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu,''Bunlar bir mağdur edebiyatıdır yapıyorlar, gidiyor. Bunlar mağdur değil, bunlar mazlum da değil. Bunlar önce mağdur oldular, şimdi zalim olmaya başladılar. Şimdi halkı, sizi ezmeye başladılar'' dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Bizi bölmeye çalışanlara, bizi ayıranlara, bizim en temiz duygularımızı sömürenlere asla ve asla inanmayın. Onlar ayırım yaparlar, sizin oylarınızı alır sonra size sırtlarını dönerler. Biz ayrım yapmayacağız. Bize oy veren, vermeyen herkese hizmet etmeyi de namuslu bir görev kabul edeceğiz. Bu ülkenin aydınlık günlere ihtiyacı var. Bu ülkede barış rüzgarları esmeli, hep beraber kardeşçe kucaklaşmalıyız.''

Yoğun ilgi geciktirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol boyunca konvoya gösterilen ilgiden dolayı Dedesli Ovası'na da iki saat geç geldi. Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Çorum merkezindeki Baha Bey Caddesi'nden geçişi sırasında çok sayıda partili, araçları durdurdu. Gruptakiler, ''Başbakan Kemal'' sloganı atarak, ellerindeki Türk bayrakları ve parti flamalarını salladı.

Parti otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, yalana, yolsuzluğa, talana karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Seçimlerde mührün halkın elinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, toplanan kalabalığa ''Seçimlerde mührü doğru kullanmaya hazır mısınız?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, sorusuna ''Hazırız'' yanıtı alması üzerine, ''O zaman Recep Bey'e geçmiş olsun'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir