Kılıçdaroğlu: Memnunum, istifa yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının CHP’deki karşılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar” sözleriyle özetledi.

 CHP Genel Merkez bahçesini dolduran yaklaşık bin kadar partilinin, HDP’nin barajı geçmesinin kesinleşmesiyle birlikte atmaya başladığı “Oy verdik gittiler” sloganı Genel Merkez yönetiminin de seçim değerlendirmesinin temelini oluşturdu.

Tekin: Kaybeden Erdoğan

CHP Genel Merkezi’ndeki tabloyu CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Görülüyor ki CHP seçmeni HDP’ye verdiği oyla demokrasinin kazanmasını sağlamıştır. Bu gerçek bile tek başına CHP’lilerin demokrasiye verdiği önemin, inancın göstergesidir. Türkiye demokrasisi kazanmıştır. CHP seçmeninin bu tavrı Türkiye’de demokrasinin kökleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Seçimin kaybedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’dir” sözleriyle özetledi.

CHP’deki seçimlerin ilk değerlendirmeleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası istifası da vardı. CHP Genel Sekreteri Tekin, “Genel Başkan’ın istifasını gerektiren bir tablo bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ve CHP son derece başarılı bir seçim kampanyası yürüttü” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarına ilişkin “İstifa yok” açıklamasını pekiştirdi.