Kılıçdaroğlu SSK dönemiyle tarihe geçti

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Eşe, dosta dağıttığı ihalelerle, atamalarda terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde SSK'nın hep zarar ettiğini belirterek, "Eşe, dosta dağıttığı ihalelerle, atamalarda terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir" dedi.

Denizli Adalet Parkı'nda toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim törenine katılan Erdoğan, Türkiye'yi ekonomisiyle, dış politikasıyla büyüttüklerini, sadece sofradaki ekmeği değil, Türkiye'nin uluslararası itibarını, gücünü, ağırlığını da büyüttüklerini söyledi.

"Türkiye'nin yaşadığı bu büyük değişimi görmek için göz gerek göz" diyen Erdoğan, "Ne diyor eskiler, 'Görmeye göz gerek, sezmeye öz gerek, bazıları sadece bakar, bazıları da hem bakar hem görür hem de hisseder' Eğer sadece bakarsan Palandöken'in üzerindeki bembeyaz karı göremezsin, Erzurum'un üzerinde yükselen atlama kulelerini, o 650 milyon liralık muhteşem spor yatırımlarını tabii ki göremezsin. Eğer sadece bakarsan elbette rahmeti, bereketi, Erzurum ile birlikte tüm Türkiye'nin yaşadığı coşkuyu, sevinci hissedemezsin. Eğer sadece bakarsan Denizli'nin dününü, bugününü ve aradaki farkı hissedemezsin" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Denizli'ye geldiğini anımsatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu konuşurken, içlerinden birinin "Sayın Genel Başkan CHP'nin bu Anayasa Mahkemesi kararıyla mahkum edildiği 1 trilyonluk hesabı ne yaptınız? Sorumlularını ne yaptınız, hani sizin yolsuzlukla, alavere, dalavere ile işiniz yoktu, ne oldu bu 1 trilyon?" diye sorduğunu, Kılıçdaroğlu'nun cevap vermediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bunlar Anadolu ile Trakya ile bugüne kadar gönül bağı kurmadılar ki bizim zorumuzla zorlamamızla teşvikimizle şimdi Ankara dışına çıkmaya başladılar. Ama eskisini hiç bilmedikleri için bugünle kıyas yapamıyorlar" dedi.

Denizli'nin 2002 yılında 680 milyon dolar olan ihracatının şu anda 2.5 milyar dolara ulaştığını anlatan Erdoğan, "Biraz insaf diyorum. Hadi Erzurum'daki eserleri görmedin, Denizli'deki, Erzurum'daki bölünmüş yolları da mı görmedin? Şu modern yurt binalarını, derslikleri, barajları, TOKİ konutlarını da mı görmedin? Denizli'nin nasıl değiştiğini, dönüştüğünü de mi görmedin? Çardak Havaalanı'ndan Denizli'ye girerken geçtiğin yolları da mı görmedin? 'Kaynak benim' diyor.

'Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumunu yönettim' diyor. Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumu CHP Genel Başkanı'nın döneminde hep zarar etmiştir. Bütçe müzakerelerinde rakamlarla verdim, bunlar resmi makamlar. 1 yıl önce kar eden SKK, onun döneminden itibaren sürekli zarar etmiştir. Ne oluyoruz, kar, kar, sen zarar ettin. Böyle mi yöneteceksin? Zaten bu zihniyete bu ülkede dolu hazine verilmiştir, bunlar boşaltmıştır. Onun için de bunların döneminde dikili bir ağaç bulamazsınız. Biz onların bu kurumları nasıl yönettiğini çok iyi biliriz. Şu andaki CHP Genel Başkanının SSK Genel Müdürü olduğu dönemde işte bu durum ortadaydı. En büyük zararı, bu beyefendinin genel müdürlüğü döneminde SSK yaşamıştır. Eşe, dosta dağıttığı ihalelerle, atamalarda, tayinlerde terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir