Kılıçdaroğlu: Türkiye parti devletine döndü

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, "Türkiye 20 Temmuz'dan sonra parti devletine döndü. Partili değilsen hiç bir şey yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Dış politikaya yönelik uygulamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "15 yıl önce herkesle barışık olan Türkiye bugün herkesle kavgalı. Bugün, Türkiye dünyadan soyutlanmış bir ülkedir. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti uygar dünyanın parçasıdır, AKP'den ibaret değildir." dedi.

"Lozan'ı küçümseyenlerde vatan sevgisi var mıdır?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Lozan'dan bu yana ilk kez toprak kaybetti. Adaları Yunanistan'a teslim etti. Süleyman Şah türbesini kaçırdı." ifadelerini kullandı.

"İçtüzük değişikliğini tanımıyorum"

OHAL uygulamalarına ve İçtüzük değişikliğine değinen CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

"Parlamento konuşma yeridir. 20 Temmuz'da OHAL ile darbe yaptılar, şimdide İçtüzüğü değiştirerek muhalefeti susturmak istiyorlar. Senin değiştireceğin İçtüzüğü tanımıyorum. Biz kürsüye çıkıp konuşacağız. 

15 Temmuz'dan sonra insanların annelerini, kardeşlerini aldılar. Annelerin ne kabahati var. Türkiye tarihinde ilk kez 20 Temmuz'da OHAL'in ilanından sonra 21 Temmuz'da Birleşmiş Milletlere başvurarak insan haklarıyla ilgili iki maddeyi askıya aldı. Türkiye 20 Temmuz'dan sonra parti devletine döndü. Partili değilsen hiç bir şey yok. Partiliysen çocuğa tecavüz bile serbest."

"İbadetin yasaklanması kabul edilemez" 

Kılıçdaroğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına yönelik ise şunları kaydetti:

"İsrail hükümetinin hassasiyetlerimizi anlaması gerekir. İbadet yerinde şiddet olmaz. İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadeti yasaklaması asla kabul edilemez. Aynı şekilde İstanbul'da bir sinagoga saldırı düzenlenmesi de kabul edilemez."