Kılıçdaroğlu yeniden başkan

CHP'nin Olağanüstü Kurultay'ında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 oy aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. CHP'nin Olağanüstü Kurultay'ında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 oy aldı.

Seçimde 1181 delege oy kullandı. 1155 geçerli oydan Kemal Kılıçdaroğlu 740 delegenin oyunu aldı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı. Diğer bir deyişle Kılıçdaroğlu yüzde 64.1, İnce ise yüzde 35.9 oy aldı.  Kurultay'da Parti Meclisi seçimi ise yarın yapılacak.

Kılıçdaroğlu: Artık ayrılık gayrılık yok

740 oyla yeniden Genel Başkan seçilen Kılıçdaroğlu, kürsüden delegelere teşekkür etti.
"Birleşe birleşe kazanacağız. Artık ayrılık gayrılık yok.  oy versin, vermesin tüm delegelere şükranlarımı sunuyorum. CHP'ye yakışır bir kurultayı gerçekleştirdiğimiz için" diyen Kılıçdaroğlu, Kurultay'daki rakibi Muharrem İnce'yi yanına davet etti.

Kılıçdaroğlu, yanında İnce'yle birlikte "Demokrasi açısından dünyaya örnek olacağız. CHP kendi içinde tartışır, ama benim sözüm söz" mesajı verdi.

Gençlere "siyasete girin" çağrısı yapan Genel Başkan, "Bir kulvar açtık, o kulvarı genişletin. Yüzde 10 barajını kabul etmeyin, isteyin, daha fazlasını isteyin" dedi.

İnce: 1 saat öncesine kadar rakibimdi şimdi genel başkanımdır

Kılıçdaroğlu, daha sonra sözü 1 saat önce rakibi olan İnce'ye bıraktı. İnce, kürsüden delegelere şu sözlerle hitap etti:

Önceden beni Yalova’daki seçmenler seçiyordu, grup başkanvekilliğinde milletvekilleri oy veriyordu ama bugün Türkiye’nin dört bir yanından delege arkadaşlarım oy verdi. Önceden 14 saat çalışıyorsam şimdi 20 saat çalışacağım çünkü sorumluluğum arttı. Yarışacağız tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz. Türkiye’ye demokrasiyi İsmet Paşa getirdi. Şimdi bunu taçlandırmak bu Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasi dediği bu faşist dediği değiştirmek için daha çok çalışacağız. Emrinizi olur, sıfır oy aldığımız iller başta olmak üzere daha çok çalışmaya hazırım.

1 saat öncesine kadar Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi şimdi rakibim değil genel başkanımdır.

Bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.

Bu konularda ilginizi çekebilir