Kılıçdaroğlu'na 'yeni tezkere' yanıtı

Trabzon'da Kobani gerilimini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin yeni tezkere önerisi için, "Şimdi çıkmış yeni tezkere çıkaralım diyor. Sen o aklını kendine sakla" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Park'ta toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Trabzon'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgede yaşanan çatışmaların hiçbirinde taraf olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye hiçbir mezhebin, hiçbir etnik kökenin yanında ya da karşısında değildir. Bütün bu krizler başladığı andan itibaren bizim tarafımız hep barış oldu, diyalog oldu. Bizim tarafımız hep insanların özgürce ve emniyet içinde yaşamaları oldu" dedi.

Bölgemizde yaşanan kritik sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni tezkere önerisine de sert dille yanıt verdi. 

Muhalefet liderine yönelik, "Şimdi çıkmış yeni tezkere çıkaralım diyor. Sen o aklını kendine saklı. Böyle konuşmak istemezdim bu makamda ama artık cumhurun başı olarak bunları söylemek durumundayım" diyen Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Son derece hassas, kritik bir süreçten geçiyoruz. Tüm ülkeme, tüm milletime, tüm dünyaya açık açık ifade ediyorum. Türkiye bölgemizde yaşanan çatışmaların hiçbirinde taraf değildir. Türkiye hiçbir mezhebin, hiçbir etnik kökenin yanında ya da karşısında değildir. Bütün bu krizler başladığı andan itibaren bizim tarafımız hep barış oldu, diyalog oldu.

Sokakları terörize etmek gibi alçakça bir yöntemi uygulamaya başladılar

Çözüm süreci içeride ve dışarıda bazılarını rahatsız ediyor. Türkiye ekonomisine karşı algı operasyonu başlattılar orada da başarılı olamadılar. Şu anda da içerideki maşalarını kullanarak sokakları terörize etmek gibi alçakça bir yöntemi uygulamaya başladılar. İnanın bunu da başaramayacaklar. Son birkaç gündür yaşanan şiddet olaylarında maalesef 31 insanımız hayatını kaybetti. Esnafın iş yerlerine Kızılay'ın kan araçlarına Türk bayraklarına bile haince saldırdılar. Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz bunlara sahip çıkıyor.

"Şimdi çıkmış akıl veriyor"

Anamuhalefet partisinin başındaki zat Esad'i korumak için mi bu adımları atıyor. Şimdi çıkmış akıl veriyor, 'Kobani'ye yönelik tezkere' sen o aklı kendine sakla. Böyle konuşmak istemezdim bu makamdan ama artık bir cumhurun başı olarak bunları söylemek, konuşmak durumundayız.

Bu konularda ilginizi çekebilir