Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısına giderken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Başbakan Erdoğan, muhalefet liderine yapılan saldırı sonrası "Şiddeti tasvip etmemiz mümkün değil" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısına giderken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu’nun BDP’li Sırrı Sakık ile Ağrı ve Yalova seçimlerini konuşurken, bir ziyaretçinin iki yumruk atarak gözlüğünü kırdığı ileri sürüldü.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" dedi.

"Ben Alperen’im, yumruklamayı kafaya koydum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin, Erzurum nüfusuna kayıtlı Orhan Ö. olduğu iddia edildi.

Saldırgan Orhan Ö.'nün ilk ifadesinde, “CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Ben Alperen’im. Yumruklamayı kafaya koydum, o yüzden geldim. Bekledim girişini, uygun fırsatta da yumruğu attım” dediği öğrenildi.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Serkan Tüzün ise saldırgan Orhan Ö.'nün Alperen Ocakları ile bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Suratından darbe alan Kılıçdaroğlu, bir süre sonra partisinin grup toplantısında konuştu.

"Baskılar ve şiddet bizi engelleyemez"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Rahmetli İsmet İnönü'ye de saldırılar yapıldı. Bu CHP liderlerine yapılan ilk saldırı değil. Ancak, bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Birisi yumruk atacağız.Biz geri atacağız. Asla geri adım atmayacağız." dedi.

30 Mart yerel seçimlerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde ilk kez 2 buçuk milyon gencin seçim hakkı doğduğunu belirterek,  bine yakın gencin CHP'nin Genel Merkezi'ne geldiğini bu kalabalığı gördüğünde gururlandığını ifade etti. Gençlerin hepsinin bir beklentisi, umudu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu beklentiyi karşılayabilmek için çalışacağız" açıklamasında bulundu.

"Kediyi aramak istiyorsanız Bakanlar Kurulu'na bakın"

Yerel seçimlerde sandık sayımları sırasında yaşanan elektrik kesintilerinin, trafolara giren kedilere bağlanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, aynı anda birden çok ilde bu olayın yaşanmasının münkün olmadığını ifade ederek, "Kediyi aramak istiyorsanız Bakanlar Kurulu sıralarına bakın. Kediler orada." dedi.

Kılıçdaroğlu grup toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve çok sayıda siyasiden geçmiş olsun mesajı aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan: Şiddeti tasvip etmemiz mümkün değil

Saldırısı sonrası Kılıçdaroğlu'nu arayan bir diğer isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. "Şiddeti tasvip etmemiz mümkün değil" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti'den yapılan açıklamada ise "Bunu demokrasiye saldırı olarak görüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Çiçek, Meclis'te ziyaret etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis grup toplantıları, ziyaretçi girişleri, ziyaretçilerin Meclis'te bulunma süreleri gibi konularda, bir çok kez yazılı, sözlü açıklama yaptıklarını belirterek "Gruplara, muhtemel gelişmelerden duyduğumuz endişeyi de dile getiren, resmi yazılar da yazdık" dedi.

Gökçek: KK'yı sevmesem de kaba kuvveti şiddetle kınıyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı için Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

''KK'ya saldırmışlar...Geçmiş Olsun..KK'yı sevmesemde kaba kuvveti şiddetle kınıyorum.. Kaba kuvvet fikri zayıfların işidir..KK CHP'nin başından gitmelidir ve gidecektir de ama demokrasi kuralları içinde..."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir