Kılıçdaroğlu'ndan birlik çağrısı

Partisinin 88. kuruluş yılı etkinliklerine CHP eski liderleri ile katılan Kılıçdaroğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski liderleri Deniz Baykal, Altan Öymen ve Murat Karayalçın'a seslenerek, "Zaman, Türkiye'yi kucaklama, toplumun her kesimi ile kucaklaşma zamanıdır" dedi.

Partisinin 88. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, CHP'nin yenilenen ve Parti Okulu'na dönüştürülen eski genel merkezinin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında CHP eski liderlerine seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Zaman, bütün Türkiye'yi kucaklama, toplumun her kesimi ile kucaklaşma zamanıdır. Zaman bizi iktidardan alıkoyan eksiklikleri bilme, kusurlardan arınma zamanıdır. CHP içerisinde parti içi rekabet olacaktır, sakın bunu unutmayın. Bu hizipçilik değildir, partinin iç dinamikleri, bir birini aşma çabaları her zaman olmalıdır."

"AK Parti kanla besleniyor"

Halk üzerinde, ''Terörü AKP önleyecek, CHP buna engel oluyor'' şeklinde bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Sakın buna inanmayın. Terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan, en sağlıklı önerileri getiren, çözüm konusunda her türlü çabayı harcayan ve çözüm geldiği zamanda kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti vardır; o partinin adı CHP'dir. Adalet ve Kalkınma Partisi kanla beslenmeye çalışıyor. Biz kendi ülkemizde, barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz."

CHP'nin Türkiye'nin teminatı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''CHP Ortadoğu'nun tüm dünyanın teminatıdır. CHP, bütün ülkelere barışı ve kardeşliği götürmek onlara çağdaş düzeni hatırlatan partidir. O açıdan CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihini yeniden yazan, kaleme alan, aydınlanmanın yolunu açan bir partidir. CHP, Cumhuriyetle yaşıt, Cumhuriyetin önemli kurumlarından biridir. Dünyamız 1940'ların dünyası değil, Türkiye'de. Söylemlerimiz de 1940'ların söylemleri değil. Artık 21. yüzyıldayız. Bilim, teknoloji, gelişme var... Eğitimi toplumu geriye götürmek için de kullanabilirsiniz. Bunu yapan ülkeler tarihten silinip gitmişlerdir. Bizim amacımız, toplumu ileriye taşımak, yozlaştırmanın karşısında olacağız. CHP değişecek, dönüşecek ve yenileşecektir. Yeni CHP'den kastettiğimiz de budur zaten. Köklerimiz, tarihimiz sağlam. Köklerimizle tarihimizle gurur duyuyoruz. Biz birilerinin yaptığı gibi 'kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, milli görüş gömleğini çıkardık yeniyiz', hayır. Biz köklerimizle, inançlarımızla CHP'liyiz... Biz köklerimizle, geçmişimizle gurur duyan bir partiyiz, biz öyle birilerinin giydiği o kirli gömleği ne tarihte giydik, ne şimdi giyiyoruz, ne de bundan sonra giyeceğiz.''

"Baykala saygı her CHP'linin görevi"

Okulda ilk dersi eski genel başkanlardan Altan Öymen'in vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal aramızda. Ona her zaman, her yerde, her ortamda saygı duymak, her CHP'linin temel görevidir'' dedi. Aralarında olan Murat Karayalçın'ın da CHP için önemli biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Karayalçın'a da teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Baykal, Öymen ve Karayalçın'ı sahneye davet ederek, Çankırı'da belde belediye başkanı olan ve CHP'ye katılan 3 kişiye rozetleri takmalarını istedi. Rozet takma töreninden sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir