Kılıçdaroğlu'ndan flaş MİT iddiası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in partisini karıştırmak için özel bir grup oluşturduğunu iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan habere göre, MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, partilileri bu tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı.

"AKP'nin derin devleti ve MİT içinde bir grup CHP'yi karıştırmak için operasyon yapmaya çalışıyor. Hiç bir CHP'linin bu tuzağa düşmemesi lazım. Başta kendini ulusalcı olarak tanımlayan arkadaşlar" diyen CHP lideri, parti ile ilgili verilen talimatlardan birini şöyle açıkladı:

CHP Alevilerin ve Kürtlerin partisidir’ algısını yerleştirmek için mücadele edecekler, bu çabayı gösterecekler. Önümüzdeki günlerde bu çok yoğun olarak gündeme getirilecek, AKP’nin derin devletinin izlediği politika bu. Saray olayını gizlemek için Dersim’i gündeme getirdiler. Bu tuzağa düşmemek lazım. Çıkıp görüş beyan edersem tuzağa düşmüş olurum. Günlerce tartışılır. Ya sen Başbakansın, ‘Varsa böyle bir şey araştıralım’ demişiz, AKP reddetmiş. Bu sorgulanmıyor, CHP tartışılıyor. Ancak birinin de çıkıp CHP’nin görüşlerini anlatması lazımdı, Sezgin Bey (Tanrıkulu) anlattı. Ben de bir konuşmamda ‘Tarih siyasetçilerin ders çıkarması gereken bir alandır, sıcak siyasetin konusu olmaz, istismar aracı değildir’ dedim.

Bu konularda ilginizi çekebilir