Kim ne söyleyecekse bugün söylesin

2012 sonuna kadar yeni anayasayı çıkartmak istediklerini belirten TBMM Başkanı Çiçek, "Bir Anayasa yapıldıktan sonra tartışmak istemiyoruz. Onun için kim ne söyleyecekse bugün söylemeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aralarında TOBB'un da bulunduğu sivil toplum örgütlerince oluşturulan anayasa Platformu'nun "Türkiye konuşuyor" toplantılarının TOBB ETÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen pilot uygulamasına katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Çiçek, anayasanın toplumun, milletin, devletinden beklentileri anlamına geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Bu anayasanın milletimize, toplumumuza değişen ihtiyaçlarımıza baktığımızda dar geldiği ortada. Bunun en somut örneği, 30 yıllık süre içinde 17 defa değiştirilmiş olmasıdır. Bu da şunu gösteriyor ki her 13-14 ayda bir Türkiye'nin gündemine bir anayasa konusu gelmiş. En temel yasada her 13-14 ayda bir değişiklik gündeme geliyorsa o zaman bu ülkede hukuk istikrarını buna bağlı başka istikrarı sağlamak da mümkün değildir. İnşallah bu yolu, yolculuğu 2012'nin sonunda olumlu bir şekilde sonlandırmayı hedefliyoruz. Bu bizim çabamızdır, gayretimizdir, inancımızdır ve milletimize karşı da mutlaka yeni bir anayasayla 2012 yılını taçlandırmamız gerekiyor. Siyaset kurumunun görevidir bu diye düşünüyoruz" dedi.
"Desteğe ihtiyacımız var"
Bu süreçte, desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:
"Bir Anayasa yapıldıktan sonra tekrar başa dönüp, bir 30 sene daha anayasal konuları tartışmak istemiyoruz. onun için kim ne söyleyecekse bugün söylemeli, bu günlerde söylemeli ve bu işi bu sene bitirmeliyiz. Aksi taktirde 'bu anayasayı bu siyaset kurumu değiştiremez, bu Meclis anayasa yapamaz' tarzında demokrasiye yeteri kadar inanamayan, Meclis'e yeteri kadar güvenemeyen kesimleri memnun etmemek adına bu işi mutlaka bu dönem başarmak durumundayız."
Bu konularda ilginizi çekebilir