”Kimlik siyasetiyle oy hedefliyorlar”

Erdoğan, Hakkari Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada bölge belediyelerini eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HAKKARİ - Gezisine bugün Hakkari'yle devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'nin  kimlik siyaseti ve etnik ayrımcılık yapmak suretiyle oy toplamayı hedeflediğini söyledi.

Erdoğan, AKP'nin Hakkari Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, bölge belediyelerini eleştirerek, şunları söyledi:

"Bunların bu ülkenin ne topraklarına saygısı var, ne de buralarda yaşayan vatandaşıma saygısı var. Yok. Ve bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar ediyorlar. Bunlar kimlik siyaseti yapıyorlar, kimlik siyaseti yapmak suretiyle, etnik ayrımcılık yapmak suretiyle buradan oy toplamayı hedefliyorlar. Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler. Niçin? Çünkü terörle demokrasi bir arada olamaz, bunu böyle bilelim. Terörle özgürlük bir arada olamaz, bunu böyle bilelim.

Başbakan Erdoğan, birlik siyasetinden sapmadıklarını, gücü milletten aldıklarını, kararlılıkla, cesaretle, samimiyetle sorunların üzerine gideceklerini söylediklerini ve gittiklerini ifade etti. Erdoğan, "Topyekun Türkiye'nin her tarafından aldığımız destekle 3 Kasımdan itibaren 28 Mart ve 22 Temmuz'da milletimizin umudu, milletimizin göz bebeği olduğumuzu kanıtladık" dedi.