Kimlikleri ortaya çıktı

Güvenlik güçleri Gaziosmanpaşa'daki hücre evi baskınında öldürülen 2 kadının kimliklerini belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziosmanpaşa'daki hücre evi baskınında öldürülen 2 kadının MLKP terör örgütünün üyesi oldukları, Şirin Öter ve Yeliz Erbay adlı teröristlerin Star Medya Grubuna bomba konulması ile Çevik Kuvvet aracına yönelik bombalı saldırı eylemleriyle ilişkili kişiler olduğu belirlendi.

Çevik kuvvet arcına bombalı saldırı ve Star Medya grubu binasına zaman ayarlı bomba

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki bir eve yaptıkları operasyon sırasında içerden ateş açılması üzerine çıkan çatışmada öldürülen 2 kadının terör örgütü MLKP'nin Şirin Öter ve Yeliz Erbay adlı militanları olduğu belirlendi. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre kadın teröristler, 24 Temmuz Cuma günü Star Medya Grubu'na bağlı 24 Televizyonu ve Star Gazetesi'nin bulunduğu binanın bahçesine zaman ayarlı el yapımı bomba konulması, 1 Aralık'ta görevden dönen Çevik Kuvvet aracına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişiler olduğu tespit edildi. Emniyet kaynakları Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın örgütün başka eylemlerinden de sorumlu kişiler olduklarını belirtti.