Kimya sektörü ihracatı 9 ayda yüzde 31,4 arttı

Sektörün dokuz aylık ihracat rakamı 9 milyar 11 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kimya sektörü, 2010 yılının dokuz aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,49 ihracat artışı gerçekleştirdi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yapılan açıklamada, kimya sektörünün 12 milyar dolar olan yıl sonu hedefine emin adımlarla ilerlediği belirtilerek, "Ekonomik kriz öncesi oldukça iddialı bir performans sergileyen ancak yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle büyümesi kesintiye uğrayan kimya sektörünün ihracatı, ekonomik göstergelerin toparlanmaya başlamasıyla olumlu sinyallerin ilk alındığı iş kollarından biri oldu" denildi.

Kimya sektörü ihracatında eylül ayında aylık bazdaki artışın yüzde 15,55 olarak gerçekleştiği dile getirilen açıklamada, yılın dokuz aylık döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,49 ihracat artışı meydana geldiği kaydedildi.

Eylül ayında 974 milyon 247 bin dolarlık ihracat yapan kimya sektörünün dokuz aylık ihracat rakamının ise 9 milyar 11 milyon dolar olduğu bildirildi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, yaptığı değerlendirmede, "Geçen ay en çok ihracat yapan ikinci sektör kimya oldu. Eylül ayı ihracat performansımız da dokuz aylık bazda yüzde 31,49 artış olarak gerçekleşti. 2010 yılının son üç aylık periyodunda da sektörümüzün ihracatının artarak devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir