Kırgızistan'da kavga büyüdü: 12 ölü

Güneydeki Oş kentinde, Kırgız ve Özbek gençler arasındaki kavga büyüdü, çatışmaya dönüştü. 12 kişi öldü, 126 yaralı var. Kentte çok sayıda bina yanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİŞKEK - Kırgızistan'ın güneyindeki Oş kentinde, gece Kırgız ve Özbek gençler arasında çıkan kavga çatışmaya dönüşünce 12 kişi hayatını kaybetti.

Kırgız Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olaylarda 12 kişinin öldüğü, 126 kişinin yaralandığı bildirilirken, İçişleri Bakanlığı Basın merkezi, polisin Oş kentinde durumu kontrol altına tuttuğunu ve gece çıkan olaylarda 5 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yerel Keremet televizyonunun yetkilisi Batır Mamatjanov, yaptığı açıklamada, Oş'ta durumun polisin kontrolünde olduğunu ve kenti 6 helikopterin havadan izlediğini söyledi. Mamatjanov, sabah işe giderken, birçok dükkanın ve bazı bankaların yağmalandığını ve ateşe verildiğini gördüğünü, sokaklarda tankların gezdiğini belirtti.

Başka görgü tanıkları da, kentte iki banka, devlet konser salonu, eczane, Özbek Dramaturg Tiyatrosu, dükkanlar, Oş Devlet televizyonu kurumuna ait giriş katı, Alay Oteli ile bazı kafelerin hala yandığını anlattı.

Polisin, kentte meydana giden sokakları trafiğe kapattığı, pazarların, okulların ve kreşlerin bugün açılmadığı, halk otobüslerinin çalışmadığı kaydedildi.

Özbekistan ve Tacikistan'a sınırı bulunan Kırgızistan'ın Oş kentinde gece yaşanan gerginliğin nedeni henüz belirlenemezken, kavganın Kırgız ve Özbek gençler arasında çıktığı ileri sürülüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir