Kırkpınar haftası başladı

Edirne'de bu yıl 649'uncusu yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EDİRNE - Edirne ve güreşlerin yapıldığı Sarayiçi mevkindeki Er Meydanı, pehlivanları ve güreş severleri bekliyor.

Dün başlayan Edirne'nin en büyük kültür, spor, sanat organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası, 1 hafta süreyle kente olağanüstü bir canlılık kazandırıyor. Dünyanın ve yurdun dört bir yanından gelen milyonlarca izleyici, basın mensubu, halk oyunları ekipleri, sanatçılar, diplomatlar ve devlet adamları, Kırkpınar'a renk katıyor.

Güreşler her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarayiçi mevkisindeki sahada yapılacak. 1985 yılına kadar salaşpur denilen sazdan yapılma tribünlerle çevrili olan Er Meydanı, 1985 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın talimatlarıyla yenilenerek 25 bin izleyici kapasitesiyle Sarayiçi Er Meydanı bugünkü haline getirildi.

Genellikle Haziran ayı sonu, Temmuz ayı başlarında düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası, 7 gün sürüyor. Güreş dışında "Kırkpınar Kupası" adıyla diğer spor müsabakaları Kırkpınar Haftasının ikinci, üçüncü ve dördüncü günleri yapılıyor. Hafta boyunca, kültür, sanat etkinliklerinin yanı sıra konserler düzenleniyor.

Kırkpınar Haftası'nda güreşler ise Cuma günü öğleden sonra Sarayiçi Er Meydanı'nda başlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir