Kısa Film Yarışması'na başvurular devam ediyor

"Sallanmaya Vakit Yok!" temalı yarışmaya 1 Haziran'a kadar başvurulabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik başlattığı kısa film yarışmasına 1 Haziran'a kadar başvurulabilecek. DASK'tan yapılan açıklamaya göre, "Sallanmaya vakit yok!" temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada öğrenciler, zorunlu deprem sigortasının önemini ve bu kapsamda son dönemde Türkiye'de yaşanan depremlerden edinilen deneyim ve dersleri en iyi anlatan kısa filmi yapmak için yarışacak.

Dereceye giren öğrencileri belirleyecek jüride yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Emre Karayel, sinema yazarı Mehmet Açar, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, DASK Genel Sekreteri Serpil Yakut yer alıyor.

DASK 4. Kısa Film Yarışması için son başvuru tarihi 1 Haziran olarak belirlendi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, son üç yıldır kısa film yarışmasının üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Deprem konusundaki duyarlılığı artırmak için gençlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Yazıcı, bu amaçla 2009'dan bu yana güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinde okuyan üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri kısa film yarışmasını bu yıl tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açtıklarını kaydetti. Yazıcı, böylece gençlerin yarışmaya katılımını artırarak onları Türkiye'de en çok hasar meydana getiren afetlerden biri olan deprem üzerine düşünmeye ve yaratıcı çalışmalarıyla DASK'ın toplumu bilinçlendirme çalışmalarına destek olmaya davet ettiklerini bildirdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir