Kiss Flights faaliyetlerini durdurdu

Tatil ya da uçuşlarını Kiss Flights ile yapan kişilere gerekli geri ödemeler ATOL tarafından yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İngiltere merkezli "Kiss Flights" (Flight Options) firması, 17 Ağustos 2010 tarihi itibariyle faaliyetlerini durdurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ağırlıklı olarak seyahat acenteleri aracılığıyla charter uçuş satışı yapan ve az sayıda paket tatil satışı bulunan firmanın, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Türkiye, Mısır gibi Akdeniz ülkelerine operasyonu bulunduğu bildirildi.

Konunun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince yakından takip edilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İngiltere Sivil Havacılık Örgütü (ATOL)'un verdiği bilgilere göre, Kiss Flights firmasının çalıştığı pazarlarda şu anda toplam 13 bin müşterisi bulunmaktadır. 60 bin kişinin ise söz konusu firmadan önümüzdeki haftalar ve özellikle Eylül ayı için rezervasyonu olduğu tahmin edilmektedir.

ATOL, resmi internet sitesinden söz konusu firma aracılığıyla uçak bileti ya da paket tatil satın alan müşterilere yönelik açıklamalarda bulunmuş ve izleyecekleri yol konusunda bilgi vermiştir.

Bu doğrultuda Kiss Flights firmasının ATOL güvencesi altında olması sebebiyle, tatil ya da uçuşlarını söz konusu firma aracılığı ile yapan kişilere gerekli geri ödemeler ATOL tarafından yapılacak ve tatillerini bitirip ülkelerine dönüşlerini sağlanacaktır. Tatil ya da uçuş rezervasyonu olup tatillerine gidemeyenlere ise para iadesi yine ATOL tarafından yapılacaktır. Aynı zamanda ortaya çıkabilecek mağduriyeti en aza indirmek açısından, ATOL tarafından firmanın bugün saat 18.00'e kadar İngiltere'den olan uçuşlarına izin verilecektir.

Firmanın Türkiye'de sadece Bodrum ve Dalaman'a bilet satışı yaptığı ve ATOL'a şimdiye kadar Türkiye ile ilgili ulaşan bir sorun olmadığı, ağırlıklı olarak Karayipler'de sorun yaşandığı bilgisine ulaşılmıştır. İngiliz Dışişleri Bakanlığı Türkiye masası ile yapılan görüşmelerde de şu ana kadar Türkiye ile ilgili kendilerine gelen bir sıkıntı olmadığı belirtilmiştir."

Açıklamada, Kiss Flights firması aracılığı ile Türkiye'de bulunan kişilerin, tatillerini geçirerek sorunsuz bir şekilde ülkelerine dönecekleri bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir