Kızılay kurban fiyatlarını açıkladı

Türk Kızılay'ı bu seneki kurbanlık bedellerini yurtiçinde 740 yurt dışında 475 TL olarak belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türk Kızılayı Eylül ayındaki kurban Bayramı’nda vekaletini veren vatandaşlar için yurtiçindeki kesimlerde 740 TL, yurt dışı kesimlerinde ise 475 lira alacak. Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün sloganıyla yola çıkan Türk Kızılayı, ESK’da kesilecek hayvanların etlerini konserveye çevirerek yıl boyu dağıtacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, düzenlediği basın toplantısında, 2016 yılı vekaletle kurban kesimi kampanyasına ilişkin bilgiler verdi. Bu yılki kurban kampanyasının ana temasını ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganının oluşturacağını ifade eden Kerem Kınık, Et ve Süt Kurumu ile irtibatlı olarak çalışacaklarını, konserveye dönüştürülecek etlerin yıl boyunca sağlıklı şekilde dağıtımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu yıl 21 bini yurtiçinde olmak üzere 52 bin hayvan kesmeyi planladıklarını ifade eden Kerem Kınık, kurbanları veteriner hekim kontrolünde şimdiden hazırladıklarını bildirdi.

Bu yıl yurt dışında 30 ülkede kurban keseceklerini belirten Kınık, balkanlarda 7, Afrika’da 11 Güney Asya ve Kafkaslarda 5 ve Ortadoğu’da 4 ülkede etkinlik gerçekleştirileceğini anlattı.

Et ve Süt Kurumu’na ait 5 kombinada kesim yapılacağını dile getiren Kerem Kınık, Kurban Bayramı döneminde Gazze’ye ikinci bir yardım gemisinin ulaştırılacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Kızılayı’nın bütün unsurlarıyla yırdım faaliyetlerine başladığını hatırlatan Kerem Kınık, afet ve kan departmanlarının önemli faaliyetler yürüttüğü bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir