Kızılay'dan 4 taksitli Kurban kampanyası

Türk Kızılayı Kurban Bayramı'nda bu yıl da vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyası başlattı.Kızılay, alacağı vekaletler doğrultusunda, 3 Kıtada 11 ülkede kurban kesimi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Türk Kızılayı Kurban Bayramı'nda bu yıl da vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyası başlattı. Alacağı vekaletler doğrultusunda, 3 Kıtada 11 ülkede kurban kesimi yapacak Kızılay, Türkiye'deki kesimlerini Et ve Süt Kurumu'nun Diyarbakır, Bingöl, Erzurum ve Ağrı kombinalarında yapacak. Yurtdışı kesimlerini Pakistan, Endonezya, Filistin, Irak gibi ülkelerde yapacak olan Kızılay'a vekalet verenler ödemelerini 4 taksitle ödeyebilecek.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla bu yıl da kurban etini konserve haline getirileceği bildirildi. Kurban Bayramı'nda alınacak vekaletlerle konserve haline getirilecek etlerin yüzbinlerce ihtiyaç sahibine bir yıl boyunca ulaştırılacağı belirtildiği açıklamada, “Kurbanda Kızılay modelini 2006 yılından bu yana başarıyla uygulayan ve bu alanda Türkiye'de bir ilki uygulayan Türk Kızılayı, kesimi yapılan kurbanlardan elde edilen eti konserve haline getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Vekâlet sahipleri, ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirmenin huzurunu, ihtiyaç sahipleri ise yıl boyunca kurban bereketini yaşayacak” denildi.

Açıklamaya göre bu yıl kurban kesimi için vekalet bedeli 650 lira olarak belirlendi. Türkiye'deki kesimler Et ve Süt Kurumu'nun Diyarbakır, Bingöl, Erzurum ve Ağrı'daki kombinalarında yapılacak ve yine kuruma ait olan tesislerde kıyma ve kuşbaşı olarak konserve edilecek. Kurbanlıklar yurtdışında ise  Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan'da kesilecek. Vekalet bedeli yurtdışı için 350 lira olarak belirlendi.

Türk Kızılayı, kurban kesimini SMS yoluyla vekalet sahiplerine bildirecek. Vekalet sahibi ayrıca www.kizilay.org.tr resmi web sitesinden de kurban kesimine ilişkin bilgiyi takip edebilecek. Vekalet sahiplerine, Kurban Bayramı sonrasında ise kurban filmi, teşekkür belgesi ve kurban konservesinden bir kutu gönderilecek.

Vekalet ücretleri tüm bankalardaki Kızılay bağış hesaplarına, 2868 numaralı Türk Kızılayı Posta Çeki hesabına yatırılabileceği gibi kurumun internet sayfasındaki online ödeme seçeneği de tercih edilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir