KOBİ finansmanında en iyi model seçilecek

Küresel KOBİ Finansman Modeli Yarışması'nda, 15 en iyi model seçilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON/ANKARA - Kanada'nın Toronto şehrinde 26-27 Haziran'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesinin ardından başlayan Küresel KOBİ Finansman Modeli Yarışması'nda, 15 en iyi model seçilecek.

Alınan bilgiye göre, KOBİ finansmanına yönelik modellerin sunulması için son başvuru tarihi 5 Eylül 2010 olarak belirlenirken, kazanan fikir sahipleri, Güney Kore'nin başkenti Seul'de 11 Kasım'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne davet edilecek. Kazanan yarışmacılar, G-20 Güney Kore Zirvesi'nin ardından, Almanya'daki KOBİ konferansında, yatırımcılar ve bağışçı kurumlarla bir araya getirilecek.

KOBİ'lerin finansman imkanlarının artırılmasını amaçlayan yarışma çerçevesinde, KOBİ finansmanı alanında en başarılı yöntem ve modeller tespit edilerek, bu modellere gerekli finansman desteği sağlanacak.

Tüm KOBİ'lere açık olan yarışmada katılımcılar, 5 Eylül 2010'a kadar, "http://www.changemakers.com/SME-Finance" internet adresine başvuruda bulunabilecekler.

9 Kasım 2010 tarihinde sonuçlanacak yarışma, Afrika, Doğu Asya ve Pasifik, Avrupa ve Orta Asya, Latin Amerika ve Karayipler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Güney Asya olmak üzere 6 bölgeden en az bir kazanan olması şartıyla toplam 15 kazanan KOBİ finansmanı modeli ilan edilecek.

Almanya'daki konferansa, çok sayıda yatırımcı ile uluslararası yatırım ve kalkınma bankaları da katılacak.

Belirlenecek olan modellerin getirdiği finansman çözümleri esas alınarak, uluslararası yatırımcılar ile kalkınma bankaları tarafından, yerel bankalara KOBİ finansman desteği sağlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir